Na hlavný obsah

Hromadná zrážka áut si v Nemecku vyžiadala 16 zranených. V smere z Čiech sa pre ňu tvorili kolóny aj ráno

Nehoda sa stala neďaleko českých hraníc.

Ťažká dopravná nehoda pri nemeckom meste Bad Gottleuba neďaleko českých hraníc si v nedeľu (22. 10.) večer vyžiadala 16 zranených. Traja ľudia sa ťažko zranili. Informovali o tom nemecké médiá.

Diaľnica sa dočasne v oboch smeroch uzavrela. V pondelok (23. 10.) ráno sa pre odstraňovanie následkov nehody tvorili na českej strane hranice v úseku za Ústím nad Labem kolóny v smere do Nemecka.

Nehoda sa stala na diaľnici A17 v smere od českých hraníc do saskej metropoly. Portál Sächsische Zeitung uviedol, že kamión bez brzdenia narazil do áut stojacich v kolóne. Desať z nich bolo zničených, niektoré prakticky kompletne rozdrvené.

Pri nehode sa zranilo 16 ľudí. Uhynul tiež pes, ktorý bol na zadnom sedadle jedného z nabúraných vozidiel. Televízia Sachsen Fernsehen uviedla, že na mieste, v ktorého blízkosti nedávno nemecká polícia začala stacionárne hraničné kontroly, zasahovali viacerí záchranári, hasiči aj vrtuľník. Prečo kamión nezastavil včas, sa zatiaľ nevie.

V smere do Prahy nemecká polícia diaľnicu otvorila okolo 00.30 h. Premávku na D8 v noci v smere na Nemecko uzavreli od 92. kilometra. Podľa českého Riaditeľstva ciest a diaľnic sa premávka na diaľnici pred 07.00 h obnovila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet