Na hlavný obsah

Messi odohrá rozlúčkový zápas v Barcelone

S Barcelonou získal dokopy 35 trofejí.

Messi odohrá rozlúčkový zápas v Barcelone
Plačúci Lionel Messi sa lúči s Barcelonou. Foto: SITA/AP

Argentínsky futbalista Lionel Messi, ktorý väčšinu života a športovej kariéry strávil v španielskom klube FC Barcelona, bude mať v katalánskej metropole rozlúčkový zápas. Ako uvádza web televíznej stanice ESPN, povedal to športový riaditeľ „blaugranas“ Deco, ktorý bol spoluhráčom Messiho v jeho začiatkoch v barcelonskom mužstve.

„Messi určite odohrá rozlúčkový zápas v Barcelone, ale kedy to bude, to nevieme,“ vyhlásil 46-ročný niekdajší portugalský reprezentant s brazílskymi koreňmi. „Navždy zostane najväčším idolom v histórii klubu. Ten mal veľké idoly, ako Cruyff, Ronaldo, ale on je pravdepodobne najväčší zo všetkých.“

Farby Barcelony hájil 20 rokov

Už 36-ročný rodák z Rosaria sa počas pôsobenia v FC Barcelona stal najlepším klubovým strelcom všetkých čias. Barcelonské farby od C-mužstva až po „áčko“ hájil 20 rokov, počas ktorých získal 35 trofejí.

Spolumajiteľ Interu Miami Jorge Mas začiatkom tohto mesiaca povedal, že je otvorený tomu, aby jeho tím odohral zápas v Barcelone a umožnil Messimu rozlúčiť sa so svojimi fanúšikmi.

Prezident FCB Joan Laporta však vo štvrtok pre Catalunya Radio povedal, že by bolo vhodné, aby sa Messiho rozlúčkový zápas zhodoval s otvorením vynoveného štadióna Spotify Camp Nou.

„Bolo by fantastické, keby mohol byť súčasťou znovuotvorenia Spotify Camp Nou. Dokončený bude v júni 2026, ale vrátime sa naň v novembri 2024 a to by mohol byť tiež dobrý dátum. Uvidíme. Boli by sme radi, keby sa to stalo a dúfam, že sa to stane,“ povedal Laporta.

Lionel Messi hral do leta 2021 iba za FC Barcelona. So 672 gólmi je najlepším strelcom v histórii španielskeho klubu. Na konte má aj najviac štartov vo farbách tejto organizácie (778). Je tiež rekordérom La Ligy so 474 gólmi v 520 dueloch.

Ostatné dve sezóny strávil vo francúzskom klube Paríž Saint-Germain, kde sa mu však nedarilo podľa predstáv. Po skončení uplynulého ročníka zamieril do Interu Miami, ktorý pôsobí v zámorskej Major League Soccer.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport