Na hlavný obsah

Na cestách sa v najbližších dňoch objaví viac policajtov. Na dopravu dohliadnu najmä pri cintorínoch

Pozor dajú aj na bezpečnosť.

Na cestách sa v najbližších dňoch objaví viac policajtov. Na dopravu dohliadnu najmä pri cintorínoch
Policajná hliadka pri cintoríne Slávičie údolie v Bratislave. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia počas dušičkového obdobia posilnila výkon služby na celom území Slovenska. Najmä v blízkosti pietnych miest a ich okolí dohliada na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, organizáciu dopravy, ochranu verejného poriadku, života, zdravia a majetku občanov. Informovala Zuzana Hrabovská z Prezídia Policajného zboru.

„Prípadné zistené porušenia pravidiel cestnej premávky sa vyriešia v zmysle príslušných zákonných ustanovení. V prípade narušenia verejného poriadku sa jednotlivé protiprávne konania vyhodnotia a prijmú sa adekvátne opatrenia,“ uviedla Hrabovská.

Návštevníkom pietnych miest radí polícia napriek nasadeniu kriminálnej polície auto po opustení dôkladne zamknúť a vziať z neho všetky cenné veci a doklady. V aute sa nemá nechávať nič, čo by mohlo prilákať pozornosť zlodejov. Pri parkovaní treba myslieť aj na ostatných účastníkov cestnej premávky.

Ak je to možné, uprednostniť treba hromadnú dopravu. Tašky a kabelky by sa nemali nechávať na hroboch a v žiadnom prípade bez dozoru. Chodci by nemali zabúdať na zákonnú povinnosť, ale i dôležitosť používania reflexných prvkov.

Pri presune autom treba skontrolovať stav pneumatík. Pri ceste do severnejších oblastí s vyšším rizikom vyššie, patria zimné pneumatiky do nevyhnutnej výbavy. Polícia pripomína tiež potrebu pripútať sa. Pri zníženej viditeľnosti sa používajú diaľkové či hmlové svetlá.

Dodržiavať treba bezpečnú vzdialenosť, na mokrej a šmykľavej vozovke sa predlžuje brzdná dráha. Pri dlhšej jazde by sa mali robiť prestávky na oddych, najlepšie na čerstvom vzduchu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko