Na hlavný obsah

Na východe otvorili ďalší závod: Do regiónu prinesie stovky nových pracovných miest

Ide o druhý závod spoločnosti Magna.

Na východe otvorili ďalší závod: Do regiónu prinesie stovky nových pracovných miest
Spoločnosť magna otvorila druhý závod v priemyselnom areáli v Kechneci. Foto: RTVS

Spoločnosť Magna otvorila druhý závod v priemyselnom parku Kechnec pri Košiciach. Zameraný je na automobilový priemysel automotív a elektrifikáciu. Zamestná stovky ľudí.

Magna už prijala prvých 300 technikov, inžinierov a špecialistov v oblasti elektroniky, elektrotechniky a optiky. Do roku 2029 by si tu malo nájsť prácu 1 000 ľudí. Vyrábajú asistenčné systémy riadenia vozidiel, ktoré pomáhajú vodičom pri bezpečnej jazde, ako aj technológie pre elektrické autá.

Otvoreniu nového závodu spoločnosti Magna v Kechneci sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Katarína Zakuťanská:

„Momentálne vyrábame kamerové systémy generácie 5. Hlavne prispievajú k aktívnej bezpečnosti vodiča. Ďalším z projektov, ktorý pripravujeme a ktorý budeme realizovať začiatkom budúceho roka, sú driving monitoring systém, to znamená integrovaná kamera do spätného zrkadla, ktorá bude monitorovať vnútorný priestor ako napr. ospalosť vodiča a taktiež bude prispievať k aktívnej bezpečnosti, čo je nová požiadavka Európskej únie od roku 2024,“ uviedol generálny manažér Magna Electronics Slovakia František Koľvek.

„Magna Electronics vyrába PCBA dosky, ktoré sú súčasťou našich komponentov, ktoré my potom montujeme do hybridných prevodoviek a do electro powertrainov,“ pokračovala generálna manažérka Magna Powertrain a group manažérka Magna Electronics Katarína Vaškovičová.

Príchod švédskej automobilky do neďalekých Valalík rozvíril ďalší záujem o investovanie v Kechneckom priemyselnom parku.

„Dbáme veľmi na to, či si pustíme nejaké logistické firmy, či pustíme nejaký ťažší zdroj znečistenia. Skôr sa zameriavame na tú zelenú výrobu, aby sme si viac-menej nepustili. To bola posledná budova, ktorú sa nám podarilo zaplniť. Sú tu ešte nejakí malí investori, ale na tom tiež už pracujeme. Je tu dokopy nejakých 16 firiem,“ dodal starosta Kechneca Tomáš Konkoly.

Nová prevádzka v Kechneci je piatym výrobným závodom tejto spoločnosti na Slovensku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny