Na hlavný obsah

Po zrušenom koncerte skupiny Hollywood Vampires, ktorej členom je Johnny Depp, sa ľudia stále nedočkali peňazí

Poškodení na organizátora podávajú hromadné trestné oznámenie.

Po zrušenom koncerte skupiny Hollywood Vampires, ktorej členom je Johnny Depp, sa ľudia stále nedočkali peňazí
Amfiteáter v Banskej Bystrici. Foto: RTVS

Ani tri mesiace po zrušenom koncerte kapely Hollywood Vampires, ktorej členom je herec Johnny Depp, sa ľudia nedočkali peňazí. Nie je to prvý prípad, keď tento organizátor zrušil koncert a vstupné nevrátil. Viacerí poškodení sa preto spojili a na organizátora podávajú hromadné trestné oznámenie.

Koncert skupiny Hollywood Vampires sa mal uskutočniť koncom júla v amfiteátri v Banskej Bystrici. V deň koncertu ho však kapela zrušila, podobne ako dva dni predtým v Maďarsku. Medzi ľuďmi, ktorí si kúpili lístok na koncert bola aj pani Martina.

„Dve spoločnosti cez ktoré sme si kúpili lístky si z občanov spravili rukojemníkov. A teda, neviem sa dostať ani ku svojim financiám, ktoré sme zaplatili za vstupenky, a nedostali sme sa ani na koncert,“ uviedla poškodená Martina Karliková.

Nevráteným peniazom za vstupenky sa venoval redaktor RTVS Lukáš Urbašík:

Podľa Slovenskej obchodnej inšpekcie nesie zodpovednosť za uskutočnenie koncertu organizátor. Pri jeho zrušení musí ľuďom vrátiť peniaze.

„Ak organizátor koncertu nevrátil finančné prostriedky, získal majetkový prospech bez právneho dôvodu. Ide teda o bezdôvodné obohatenie. Občiansky zákonník vyslovene upravuje, že sa musí vydať všetko, čo sa nadobudlo bezdôvodným obohatením,“ spresnila Slovenská obchodná inšpekcia.

Viacerí poškodení sa rozhodli podať hromadné trestné oznámenie na organizátorov podujatia, pretože ani tri mesiace po koncerte sa vrátenia peňazí nedočkali.

„Aby mala polícia obraz o rozsahu tej škody, ktorú daní organizátori ľuďom spôsobili. Tým, že sa pridávajú viacerí takto podvedení občania, tak teda začína to napĺňať nejakú skutkovú podstatu,“ dodala Karliková.

Nie je to prvý prípad, keď rovnaký organizátor zrušil koncert. V roku 2011 mala v Prešove vystupovať skupina Helloween. Koncert však rovnako na poslednú chvíľu zrušili a vstupné ľuďom nevrátili.

„Kolega konateľ mi len potvrdil, vracanie vstupného je stále v riešení, ale čiastočné informácie sa nebudú zverejňovať,“ ozrejmil zástupca organizátora, Sten Hard a.s. Ján Poliak.

Aj keď ľudia stále nedostali späť svoje peniaze za koncert skupiny Hollywood Vampires, ich frontmen Alice Cooper má na budúci rok ohlásený ďalší koncert v banskobystrickom amfiteátri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny