Na hlavný obsah

Podľa mimovládnych organizácií možná vláda Smeru a SNS predstavuje riziko pre ľudské práva a slobody

SNS je podľa nich plný "kúf" a "taráb".

Podľa mimovládnych organizácií možná vláda Smeru a SNS predstavuje riziko pre ľudské práva a slobody
Archívna snímka Andreja Danka (SNS) a Roberta Fica (SMER). Foto: TASR/František Iván

Mimovládne organizácie Inštitút ľudských práv (IĽP) a Dúhové Slovensko tvrdia, že potenciálne zloženie budúcej vládnej koalície zo strany Smer – sociálna demokracia a Slovenskej národnej strany (SNS) predstavuje riziko pre dodržiavanie ľudských práv a slobôd na Slovensku.

Zdôrazňujú, že poslanecký klub SNS je zároveň plný „kúf a taráb“. Mimovládky tvrdia, že voľby sú súčasťou demokracie a nie demokracia celá. Taktiež bude podľa nich veľa záležať na participovaní na veciach verejných. Organizácie chcú budúcu vládu podrobne sledovať a kontrolovať každý jej krok.

„Rezignácia a letargia je to, čo najviac pomáha vládnutiu ,vyhraj voľby a môžeš všetko´, a to nesmieme dopustiť. Toto nie je koniec, ale začiatok ďalšej kapitoly dejín našej krajiny, budúcnosť nie je vytesaná v kameni a bude záležať od nás všetkých, aká bude,“ uviedol Peter Weisenbacher z IĽP.

Mimovládky taktiež pripomínajú, že v parlamente v minulosti sedelo viacero poslancov, ktorí dostali cenu Homofób roka. „V minulosti sa nám spoločnými silami podarilo zvrátiť mnoho zlých vecí. Odstránili sme Kotlebove homofóbne bilbordy, neschválili zvýšenie finančného príspevku cirkvi, expredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) bol nútený po stretnutí s našimi kolegami zmeniť svoje vyjadrenie o LGBTI menšine,“ dodal Weisenbacher.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko