Na hlavný obsah

Predsedov poslaneckých klubov si zvolilo Progresívne Slovensko aj OĽANO a priatelia

Klub PS povedie Martin Dubéci, OĽANO zas Michal Šipoš.

Predsedov poslaneckých klubov si zvolilo Progresívne Slovensko aj OĽANO a priatelia
Zľava Martin Dubéci a Michal Šipoš. Foto: Progresívne Slovensko/TASR/Jaroslav Novák - koláž RTVS

Predsedom poslaneckého klubu Progresívneho Slovenska (PS) bude zakladajúci člen hnutia Martin Dubéci. Zvolení poslanci a poslankyne PS o tom v utorok (24. 10.) hlasovali na svojom prvom zasadnutí poslaneckého klubu.

“Viesť najsilnejší opozičný klub je najmä obrovská zodpovednosť, budeme aktívnou a odbornou opozíciou Ficovej vláde,” uviedol Dubéci.

Dodal, že je pre neho česť, že získal dôveru kolegov a kolegýň z hnutia. „Vstup do parlamentu je pre PS významná zmena. Chceme vybudovať kvalitnú parlamentnú platformu, dohliadať na kroky predstaviteľov vlády, upozorňovať na prešľapy a navrhovať, ako veci robiť lepšie,“ priblížil.

Ako predseda poslaneckého klubu PS chce Dubéci obhajovať hodnoty a ciele hnutia. „Zároveň sa chcem venovať aj zlepšeniu vnútorného fungovania parlamentu,” priblížil.

Okrem predsedu si na utorkovom zasadnutí zvolili aj podpredsedníčku poslaneckého klubu. Bude ňou členka predsedníctva PS Simona Petrík.

Michal Šipoš povedie klub OĽANO

Poslanecký klub OĽANO a priatelia povedie v tomto volebnom období Michal Šipoš. Rozhodli o tom poslanci Národnej rady (NR) SR za hnutie na svojom utorkovom zasadnutí. Šipoš zároveň informoval, že podpredsedom klubu bude Július Jakab.

Koalícia OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí získala v parlamentných voľbách 8,89 percenta hlasov, v NR SR bude mať šestnásť poslancov.

Ustanovujúca schôdza novozvolenej vlády sa uskutoční v stredu (25. 10.). Poslanci na nej zložia sľub, čím sa ujmú mandátu. Zvoliť majú aj nového predsedu a podpredsedov parlamentu, utvoria si kluby a parlamentné výbory.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko