Na hlavný obsah

Ronaldo už asi nikdy nevycestuje do Iránu, hrozí mu tam bizarný trest

Hviezdny futbalista sa previnil počas zápasu ázijskej LM.

Ronaldo už asi nikdy nevycestuje do Iránu, hrozí mu tam bizarný trest
Na archívnej snímke portugalský futbalista Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Hviezdny portugalský futbalista Cristiano Ronaldo pravdepodobne už nikdy v živote nevkročí na územie Iránu. V krajine totiž dostal poriadne bizarný trest za niečo, čo spravil v septembri ako člen výpravy saudsko-arabského klubu Al-Nassr počas súboja ázijskej Ligy majstrov proti iránskemu Persepolisu. Informovali o tom iránske médiá, upozornili na to napríklad weby nogomania.com či index.hr.

Tridsaťosemročný rodák z Madeiry sa v krajine stretol s maliarkou Fatimou, znevýhodnená umelkyňa je totiž jeho veľkou fanúšičkou. Futbalista ju objal a pobozkal, čo však nemal robiť. Striktné iránske právo totiž na verejnosti zakazuje akýkoľvek fyzický kontakt so ženami.

Incident vyvolal v Iráne vlnu diskusií a kontroverzií. Dostalo sa to až pred tribunál a ten rozhodol o treste pre futbalovú hviezdu – 99 rán bičom. Cristiano Ronaldo sa tak asi vyhne ceste do Iránu za každých okolností.

CR7 síce v Teheráne neskóroval, jeho tím však zvíťazil 2:0 a aktuálne je so šiestimi bodmi z dvoch duelov na čele tabuľky E-skupiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport