Na hlavný obsah

Štát pomôže zemetrasením postihnutým regiónom. Rezort práce predstavil príspevok pre domácnosti aj samosprávy

Oznámil to minister Erik Tomáš.

Štát pomôže zemetrasením postihnutým regiónom. Rezort práce predstavil príspevok pre domácnosti aj samosprávy
Na snímke zľava predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD).

Ministerstvo práce SR podnikne prvé kroky vo vláde Roberta Fica (Smer-SD). Medzi ne zaradilo aj okamžitú pomoc ľuďom v zemetrasením postihnutých regiónoch východného Slovenska. Minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) v pondelok (30. 10.) oznámil, že rezort spustil humanitárnu pomoc domácnostiam a samosprávam v týchto oblastiach.

Štát cez úrady práce doručuje každej domácnosti príspevok v maximálnej výške 800 eur. Tomáš vyzval samosprávy, aby požiadali rezort práce o poskytnutie príspevku vo výške až 15-tisíc eur. Tieto peniaze môžu použiť len na pomoc ľuďom.

„Je možné z tejto pomoci financovať potraviny, hygienické potreby, ale aj stavebný materiál, aby si ľudia mohli svoje príbytky opravovať,“ priblížil nový minister. Príspevok územným celkom by mala priniesť pomoc obyvateľom aj zo strán samospráv.

Detaily o humanitárnej pomoci rezort predstaví na východnom Slovensku v najbližších dňoch. Zdroje majú podľa ministra pochádzať zo zdrojov rezervy predsedu vlády. Smerovať majú do Prešovského samosprávneho kraja. Veci by sa podľa Tomáša mohla venovať aj jedna z chystaných výjazdových vlád.

Pozrite si celý záznam tlačového vyhlásenia premiéra Roberta Fica a ministra práce Erika Tomáša:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika