Na hlavný obsah

Tragickú udalosť na Zochovej, pri ktorej vyhaslo päť ľudských životov, večer pripomenú aj zastavením dopravy

Cieľom podujatia je upozorniť na bezohľadnú jazdu vodičov.

Tragickú udalosť na Zochovej, pri ktorej vyhaslo päť ľudských životov, večer pripomenú aj zastavením dopravy
Na archívnej snímke účastníci pochodu na pamiatku obetí tragickej nehody na Zochovej. Foto: TASR/Pavol Zachar

Uplynul rok od tragickej dopravnej nehody na bratislavskej Zochovej ulici. Pri tejto smutnej príležitosti sa organizuje podujatie s názvom Memento Zochova. Stoja za ním najmä študenti viacerých vysokých škôl a univerzít. Cieľom tohto podujatia je upozorniť na pokračujúcu bezohľadnú jazdu pod vplyvom alkoholu mnohých vodičov.

A to najmä v tomto úseku zastávky Zochova, kde sa stretáva väčšina ľudí študujúcich v Bratislave. „Je to prestupná zastávka, no pre piatich ľudí sa stala konečnou,“ povedal vedúci Oddelenia vonkajších vzťahov Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Anton Repka.

„Názov Memento Zochova je odvodením nielen zo slova pamätaj, ale aj v ďalšej konotácii, kde memento môže byť nejakým pozastavením. Chceli sme, aby sa doprava v Bratislave spomalila či úplne zastavila,“ vysvetlil Anton Repka s tým, že počas spomienky symbolicky zastavia dopravu pri mieste tragédie.

Súčasťou pietnej spomienky má byť tanečné vystúpenie študentiek VŠMU, hudobné vystúpenia viacerých interpretov, prednes poézie a zúčastneným sa prihovoria aj ľudia z vedení Slovenskej technickej univerzity a VŠMU.

Viac o podujatí informoval vedúci Oddelenia vonkajších vzťahov UK Anton Repka:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko