Na hlavný obsah

V hmle neďaleko New Orleans sa zrazilo vyše 150 áut, tragická nehoda si vyžiadala sedem životov

"Superhmlu" vytvorila kombinácia hustej rannej hmly a dymu z početných požiarov.

Pri hromadnej nehode blízko amerického mesta New Orleans zomrelo v pondelok (23. 10.) najmenej sedem ľudí, viac ako dve desiatky zranených ošetrili v nemocniciach.

Dôvodom reťazovej havárie, v ktorej uviazlo vyše 150 áut vrátane kamiónov, bola hustá hmla v kombinácii s dymom z požiarov z okolitých mokradí, informovala agentúra AP.

Autá sa hromadili v pondelok ráno na diaľničnom moste v štáte Louisiana, kde bola pre hmlu a dym veľmi zlá viditeľnosť. Tamojšia polícia zverejnila na svojom facebookovom profile letecké fotografie nehody, na ktorých sú vidieť obhorené trosky áut či vozidlo, ktoré spadlo z mosta do vody.

„Stále bolo počuť nárazy áut,“ povedala AP jedna z účastníčok nehody Clarencia Pattersonová Reedová. Opísala, ako videla na diaľnici stáť ľudí, ktorí na ňu mávali, aby zastavila. Keď to urobila, narazili do jej vozidla zozadu a z boku dve autá.

Záchranári previezli na ošetrenie 25 ľudí, niektorých s ťažkými zraneniami. Podľa polície počet obetí nemusí byť konečný, lebo pátranie po ďalších ľuďoch v mieste nehody ešte neskončilo.

Na diaľnici sa po nehode tvorili mnohokilometrové kolóny v oboch smeroch, polícia uzavrela aj niektoré úseky ďalších ciest. Okolnosti havárie policajti vyšetrujú.

Podľa amerických meteorológov bola v pondelok mimoriadne zlá viditeľnosť, ktorú spôsobila „superhmla“. Tú vytvorila kombinácia hustej rannej hmly a dymu z početných požiarov v okolitých mokradiach. Popoludní sa viditeľnosť zlepšila, nebezpečná situácia sa však môže v najbližších dňoch opakovať, varovali meteorológovia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet