Na hlavný obsah

Bizarná atrakcia lákala ľudí z celého Poľska. Jedného dňa však záhadne zmizla

Auto si získalo pozornosť ľudí na sociálnych sieťach.

Bizarná atrakcia lákala ľudí z celého Poľska. Jedného dňa však záhadne zmizla
Zabetónované auto v Poľsku. Foto: RTVS

Sociálne siete obleteli videá z jednej z poľských ulíc. Zachytávali osobné auto v netradičnej situácii. Jeho majiteľ ho totiž odmietol preparkovať. Miestni cestári tak pristúpili k ráznemu kroku.

Zhotoviteľ nového betónového povrchu už pre začiatkom prác hovoril so všetkými majiteľmi, ktorí parkovali svoje autá na ulici. Požiadal ich, aby svoje vozidlá presunuli. Majiteľ konkrétneho auta sľúbil, že ho premiestni, ale neurobil to.

Zabetónovanému auto sa venovala redaktorka RTVS Klaudia Mikolášová:

„Auto bolo skutočne zaparkované na mieste, kde znemožňovalo pokračovať v stavebných prácach. V súčasnosti tu síce platí zákaz zastavenia, ale ak vozidlo neohrozuje cestnú premávku, život či zdravie ľudí, nemôžeme ho odstrániť,“ uviedol člen mestskej stráže v meste Lodž.

Takzvané zabetónované auto si za krátky čas získalo pozornosť obyvateľov, turistov, novinárov a najmä fotoreportérov. Vozidlo však nečakane zmizlo. Fanúšikovia preto zostali jednoznačne sklamaní.

„Hovoril o tom celý Instagram a Facebook. Cestoval som sem až z hlavného mesta, aby som ho videl. No a nie je tu. Som sklamaný,“ prezradil obyvateľ Varšavy.

Ako a kedy auto opustilo svoju polohu nie je známe. Zanechalo po sebe len otvor uprostred novej vozovky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet