Na hlavný obsah

Známy poľský diskontný reťazec by mal koncom budúceho roka otvoriť na Slovensku svoje prvé obchody

Správy o plánoch spoločnosti sa objavili už v marci.

Známy poľský diskontný reťazec by mal koncom budúceho roka otvoriť na Slovensku svoje prvé obchody
Logo poľského obchodného reťazca Biedronka. Foto: RTVS

Poľský diskontný reťazec Biedronka patriaci pod portugalskú spoločnosť Jerónimo Martins by mal koncom budúceho roka otvoriť na Slovensku svoje prvé obchody. Uviedla to finančná riaditeľka firmy Jerónimo Martins Ana Luisa Virginia, ktorú citovala agentúra Reuters.

Správy o plánoch spoločnosti vstúpiť na slovenský trh sa objavili už v marci, keď šéf Biedronky Luis Araujo povedal, že mnohí Slováci už dlhšie chodia do Poľska nakupovať do Biedronky a firma zvažuje svoju expanziu na Slovensko. Okrem Portugalska a Poľska má Jerónimo Martins biznis aj v Kolumbii, kde prevádzkuje obchodnú sieť pod názvom ARA.

Čo sa týka investícií či tržieb na Slovensku, Ana Luisa Virginia uviedla, že je priskoro na zverejňovanie odhadov. „Hovoríme o biznise, pri ktorom začíname od nuly, takže detailnejšie by sme sa vyjadrovať nechceli.“

Nevylúčila ani prípadnú expanziu do Rumunska, čo je trh, o ktorom portugalský reťazec uvažuje už niekoľko rokov. Momentálne však nie je prioritou. „V súčasnosti sa chceme sústrediť na Poľsko a na sieť ARA,“ dodala Ana Luisa Virginia.

Tento týždeň spoločnosť Jerónimo Martins zverejnila výsledky za 3. kvartál tohto roka, ktoré poukázali na medziročný rast čistého zisku o 28 percent. Výsledky do veľkej miery podporil práve výrazný rast tržieb Biedronky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika