Na hlavný obsah

Čistky v polícii: Inšpekcia presúva viacerých príslušníkov na okresné riaditeľstvá

Niektorí by stále mali mať štatút chráneného oznamovateľa.

Čistky v polícii: Inšpekcia presúva viacerých príslušníkov na okresné riaditeľstvá
Šéf Úradu inšpekčnej služby Branislav Zurian. Foto: TASR/Martin Baumann

Na Úrade inšpekčnej služby skončia viacerí funkcionári a príslušníci. Presunú ich na okresné riaditeľstvá polície. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

Niektorí by stále mali mať štatút chráneného oznamovateľa. Televízii Markíza potvrdili tieto informácie viaceré zdroje. Portál píše, že do okresných zborov sa majú presunúť napríklad policajti z tímu Reštart, ktorí pomáhali s kauzami vyšetrovateľom NAKA okolo Jána Čurillu.

Personálny rozkaz mal dostať aj funkcionár Ladislav Kotek, ktorého nedávno zastavili jeho kolegovia, keď bol na ceste do práce.

Vozidlo, ktoré používal na dochádzanie do zamestnania, podľa nich používal neoprávnene. Išlo o auto ministerstva vnútra, na ktorého používanie vraj nemal súhlas nadriadeného. Kotek má však status chráneného oznamovateľa, zmenu pozície by teda mali ohlásiť na úrad oznamovateľov.

TV Markíza ďalej píše, že presunuli aj policajta Petra Kráľoviča, ktorý v minulosti obvinil súčasného šéfa Úradu inšpekčnej služby Branislava Zuriana. Vyšetroval tiež lustráciu novinárov.

Bývalého vyšetrovateľa NAKA Pavla Ďurka mali presunúť na pozíciu v rámci pôsobnosti Krajského riaditeľstva polície v Nitre. Exšéf inšpekcie Peter Juhás, ktorý ma tiež status chráneného oznamovateľa, by mal na inšpekcii zotrvať.

Niektorí policajti, ktorých v rámci reorganizácie presunuli na okresné riaditeľstvá, figurujú tiež aj ako svedkovia v rôznych kauzách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko