Na hlavný obsah

Policajná inšpekcia zasahovala proti jednému zo svojich funkcionárov. Obkľúčili ho a zabavili mu služobné auto

Na používanie vozidla podľa nej nemal oprávnenie.

Policajná inšpekcia zasahovala proti jednému zo svojich funkcionárov. Obkľúčili ho a zabavili mu služobné auto
Nový šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian. Foto: TASR/Martin Baumann

Policajná inšpekcia, ktorú po novom vedie Branislav Zurian, vykonala akciu proti jednému z funkcionárov odboru ochrany, prevencie a boja proti korupcii Útvaru ochrannej služby a prevencie (ÚOSP) Úradu inšpekčnej služby (ÚIS).

Príslušníci, v prítomnosti vyšetrovateľa, operatívneho pracovníka a prokurátora Juraja Chyla, obkľúčili jeho služobné vozidlo, keď bol na ceste do práce. Akciu uskutočnili v pondelok (6. 11.) v ranných hodinách v obci Jabloňové na Záhorí.

Na prípad upozornil advokát tzv. čurillovcov Peter Kubina na sociálnej sieti. Portál Denníka N uvádza, že spomínaným funkcionárom bol Ladislav Kotek. K celej veci sa však odmietol vyjadriť.

Zástupcovi riaditeľa ÚOSP ÚIS oznámili, že proti nemu začínajú trestné stíhanie. Vozidlo, ktoré používal na dochádzanie do zamestnania, podľa nich používal neoprávnene. Ide o auto ministerstva vnútra, na ktorého používanie vraj nemal súhlas nadriadeného.

Kubina upozornil, že vyšetrovateľ aj pracovník, ktorí sa zúčastnili tohto zásahu, pracujú na vyšetrovacom spise bývalého tímu Oblúk. V rámci neho sa nezákonne nasadzovali odposluchy voči vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

Tento zásah voči funkcionárovi inšpekčnej služby opísal Kubina ako neprimeraný. Podľa neho si naňho mohli policajní príslušníci počkať na pracovisku a situáciu vyriešiť obratom ruky. Namiesto toho si zvolili „o pol siedmej ráno, v deviatich stupňoch schovaní za kríkom a čakať na príležitosť, kým ho budú môcť „zajať“ a imobilizovať“.

„Alebo je tu ešte druhá možnosť, že zúčastneným pánom išlo iba o demonštráciu sily a bezbrehé poníženie policajného dôstojníka po viac ako 23 rokoch služby pred jeho okolím tak, ako sa to deje aj iným ostatné dva týždne,“ skonštatoval v príspevku Kubina.

Podľa denníka mu auto zabavili, no nezadržali ho. Nebol ani na výsluchu a vlastným autom sa dopravil do práce, kde strávil štandardný pracovný deň. Nevzniesli voči nemu ani žiadne obvinenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko