Na hlavný obsah

Minister Taraba rokoval s generálnym riaditeľom Volvo Car Košice: Rezort avizuje zmeny, ktoré pomôžu zvyšovať zamestnanosť

Taraba a Helldén sa dotkli aj emisných noriem.

Minister Taraba rokoval s generálnym riaditeľom Volvo Car Košice: Rezort avizuje zmeny, ktoré pomôžu zvyšovať zamestnanosť
Tomáš Taraba Foto: TASR/Martin Baumann

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR bude v procesoch environmentálneho posudzovania týkajúceho sa výstavby švédskej automobilky Volvo na Slovensku dbať na uplatňovanie platnej legislatívy a dodržiavanie procesných úkonov bez zbytočných administratívnych prieťahov.

Podpredseda vlády a šéf envirorezortu Tomáš Taraba (nominant SNS) o tom ubezpečil generálneho riaditeľa Volvo Car Košice Björna Helldéna počas štvrtkového (16. 11.) rokovania na pôde parlamentu. TASR o tom informoval odbor komunikácie MŽP SR.

„Envirorezort pod mojím vedením bude veľmi prísne rešpektovať všetky európske normy a budeme ich presadzovať. Nepôjdeme však ďalej cestou, keď na Slovensku platili prísnejšie normy, ako bol európsky štandard,“ uviedol Taraba.

Ministerstvo avizuje tiež zmenu legislatívy, ktorá pomôže zvyšovať zamestnanosť a rovnako nepoškodí záujmy ochrany prírody a bude o týchto zmenách viesť dialóg naprieč celým sektorom.

Podpredseda vlády s predstaviteľom automobilky otvorili aj tému emisných noriem CO2 v automobilovom priemysle. Výroba elektromobilov na východe Slovenska je podľa MŽP v tomto smere ekologická. Rezort pripomenul, že v strategickom parku Valaliky pri Košiciach prinesie zamestnanosť s ročnou výrobnou kapacitou až 500.000 elektrických vozidiel. Dohodli sa na intenzívnej spolupráci a ďalších pracovných stretnutiach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika