Na hlavný obsah

Pôdohospodárska platobná agentúra má nového riaditeľa. Šéf agrorezortu vymenoval do funkcie O. Humaja

Humaj nastupuje na post šéfa PPA po Jozefovi Kissovi.

Pôdohospodárska platobná agentúra má nového riaditeľa. Šéf agrorezortu vymenoval do funkcie O. Humaja
Pôdohospodárska platobná agentúra. Foto: RTVS

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) vymenoval do funkcie generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Ondreja Humaja. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

„Od nového generálneho riaditeľa Ondreja Humaja očakávam dokončenie digitalizácie agentúry a pokračovanie v nastavených procesoch tak, aby agentúra plnohodnotne fungovala a napredovala,“ povedal Takáč.

Humaj nastupuje na post šéfa PPA po Jozefovi Kissovi. Ten agentúru viedol od júna 2021 a podarilo sa mu obhájiť akreditáciu PPA pred Bruselom, a tiež ozdraviť agentúru do súčasného stavu. V tomto procese plnil podľa MPRV kľúčovú úlohu aj Ondrej Humaj ako riaditeľ úseku príspevkov, podpôr a dotácií.

Agrorezort dodal, že najväčšou úlohou, ktorá čaká nového generálneho riaditeľa, je vyplatenie priamych podpôr roku 2023. V prípade projektových podpôr je to čerpanie fondu Programu rozvoja vidieka a v oblasti štátnej pomoci administrovanie výziev Zelená nafta a Poistné.

„Ideme do veľmi náročného obdobia. Ja som pripravený garantovať kontinuitu nastavenia agentúry tak, aby sme sa posúvali k jej plnohodnotnému fungovaniu,“ doplnil Humaj.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika