Na hlavný obsah

Primátora New Yorku obvinili zo sexuálneho napadnutia, ku ktorému malo dôjsť pred 30 rokmi

Žalobkyňa žiada odškodné vo výške niekoľkých miliónov.

Primátora New Yorku obvinili zo sexuálneho napadnutia, ku ktorému malo dôjsť pred 30 rokmi
Na snímke primátor mesta New York Eric Adams. Foto: TASR/AP

Primátora mesta New York Erica Adamsa obvinili zo sexuálneho napadnutia a ublíženia na zdraví. Podľa žalobkyne sa útok odohral ešte v roku 1993. Nemenovaná poškodená a Adams boli vtedy zamestnancami newyorskej radnice, pričom Adams bol v tom čase policajtom.

Ako uviedla agentúra DPA, žalujúca strana žiada od Adamsa odškodnenie vo výške päť miliónov dolárov, ako aj zaplatenie služieb právnika.

V dokumentoch predložených súdu sa Adamsovi vyčíta aj diskriminácia obete v zamestnaní na základe jej „pohlavia a rodu, vytvorenie nepriateľského pracovného prostredia a úmyselné spôsobenie emocionálneho utrpenia“.

Adams vo štvrtok (24. 11.) obvinenia odmietol. Dodal, že si nespomína, že by sa s poškodenou osobou niekedy stretol. Deklaroval tiež, že „nikdy by nikomu neublížil takýmto spôsobom a v takomto rozsahu. Nestalo sa to“.

Toto obvinenie prichádza v období, ktoré je pre Adamsa veľmi náročné. Federálni vyšetrovatelia totiž teraz preverujú jeho predvolebnú kampaň z roku 2021, podozrenia z korupcie a primátorove väzby na Turecko.

V rámci tohto vyšetrovania agenti FBI primátorovi zhabali mobilné telefóny a vykonali razie v domoch dvoch dôležitých členiek jeho volebného tímu – Brianny Suggsovej, ktorá získavala finančné prostriedky na kampaň, a Rany Abbasovej pracujúcej ako asistentka na newyorskej radnici.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet