Na hlavný obsah

Joe Biden sa nevyhol prešľapu ani pri tradičnom omilostení moriakov – pomýlil si Britney Spears a Taylor Swift

Vtáky, ktoré sa tento rok dočkali milosti sa volajú Bell a Liberty.

Joe Biden sa nevyhol prešľapu ani pri tradičnom omilostení moriakov – pomýlil si Britney Spears a Taylor Swift
Americký prezident Joe Biden už tradične v Bielom dome pri príležitosti blížiaceho sa Dňa vďakyvzdania omilostil dvoch moriakov. Foto: ČTK/DPA/Yuri Gripas - Pool via CNP

Americký prezident Joe Biden v utorok (21. 11.) už tradične v Bielom dome pri príležitosti blížiaceho sa Dňa vďakyvzdania omilostil dvoch moriakov. Vtáky, ktoré sa tento rok dočkali cti sa volajú Bell a Liberty.

Počas ceremónie sa podarilo Bidenovi spáchať aj menší prešľap pred novinármi. Uprostred omilosťovania moriakov použil meno Britney pri tom, ako zjavne odkazoval na aktuálne zaoceánske turné americkej speváčky Taylor Swift. Informoval o tom portál skynews.com.

Zdroj: Reuters

„Len, aby sa sem Liberty a Bell dostali, museli poraziť veľkú konkurenciu. Museli tvrdo pracovať, preukázať trpezlivosť a byť ochotní cestovať viac ako 1 000 míľ,“ povedal Biden.

„Dalo by sa povedať, že je to ešte ťažšie ako dostať lístok na turné Renaissance či turné Britney. V Brazílii je práve teraz teplo,“ dodal.

Spears momentálne nie je na turné, ani Beyoncé, ktorá svoje turné Renaissance ukončila v októbri. Swift je však uprostred šnúry medzinárodných vystúpení a sobotňajší (19. 11.) koncert v Riu odložila pre extrémne horúčavy.

Pochybnosti o prezidentovej vitalite

Nejde o prvé faux pas, ktorého sa najstarší úradujúci prezident USA dopustil. Biden, ktorý v pondelok (20. 11.) oslávil 81. narodeniny, už dlhšie čelí kritike a narážkam, že na ďalšie štyri roky v úrade nemá dostatok vitality. Okrem rečových prešľapov, úradujúci prezident viackrát na verejnosti zakopol a takmer spadol.

Bidenov osobný lekár Kevin O’Connor pri prezidentovej tohtoročnej prehliadke konštatoval, že Biden má „stuhnutú chôdzu“ po tom, ako v roku 2020 utrpel zlomeniny, keď sa hral so svojím psom.

Ľudia z Bidenovho okolia podľa Politica navrhovali, aby pred kamerou chodil len na kratšie vzdialenosti a problém sa toľko neprejavoval.

Pochybnosti o jeho mentálnych schopnostiach vyvolali počas jeho prezidentovania prípady, keď sa pri prejavoch preriekol, začal hovoriť o niečom, čo len okrajovo súviselo s predchádzajúcou témou, alebo hovoril nezrozumiteľne.

Že je Biden „príliš starý“ na to, aby mohol ďalšie štyri roky fungovať ako prezident USA si podľa novembrového prieskumu denníka The New York Times myslí 70 percent Američanov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet