Na hlavný obsah

Tvrdí, že si nič nepamätá. Matej, ktorý zaútočil na študentku vo vlaku, podal sťažnosť proti väzbe

V minulosti sa liečil aj na psychiatrii.

Tvrdí, že si nič nepamätá. Matej, ktorý zaútočil na študentku vo vlaku, podal sťažnosť proti väzbe
Na snímke policajti vyvádzajú z Mestského súdu v Košiciach obvineného 29-ročného Mateja z okresu Spišská Nová Ves. Foto: TASR/ Roman Hanc

Útočník z vlaku Matej, ktorý v prvý novembrový deň pobodal študentku, a jeho obhajca nakoniec podali opravný prostriedok vo forme sťažnosti proti väzbe. Informoval o tom Denník SME.

„Klient rešpektuje rozhodnutie Mestského súdu Košice o jeho vzatí do väzby. Rozhodol sa však, že proti uzneseniu o vzatí do väzby podá sťažnosť. Urobili sme tak v stredu. Sťažnosť proti uzneseniu sme zatiaľ nezdôvodnili, keďže písomné vyhotovenie rozhodnutia súdu nám doposiaľ nebolo doručené,“ uviedol obhajca Tomáš Polák pre Korzár.

Upozornil na to, že jeho klient svoje zákonné oprávnenie a k veci stále odmieta vypovedať. Matej tvrdí iba, že si nič nepamätá.

O jeho väzobnom stíhaní rozhodol ešte minulú nedeľu (5. 11.) sudca Mestského súdu v Košiciach, ktorý vyhovel návrhu prokurátora. Do väzby ho vzali z dôvodu útekovej a preventívnej väzby. 

Podľa informácií denníka SME teraz bude jedným z prvých krokov vyšetrenie duševného stavu útočníka. Ide o to, či bol v čase útoku príčetný. Denník sa z policajného zdroju dostal k informácii, ktorá odhalila, že sa Matej v minulosti liečil aj na psychiatrii.

V prípade dokázania viny mu bude hroziť 15 až 20 rokov väzenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny