Na hlavný obsah

Súd rozhodol o útočníkovi z vlaku na Spiši. Stíhaný bude väzobne

Incident sa odohral vo vlaku z Košíc do Žiliny.

Súd rozhodol o útočníkovi z vlaku na Spiši. Stíhaný bude väzobne
Policajti eskortujú útočníka. Foto: RTVS

Útočník z vlaku na Spiši bude stíhaný väzobne, pričom ide o útekovú a preventívnu väzbu. Rozhodol o tom v nedeľu popoludní sudca Mestského súdu v Košiciach, ktorý vyhovel návrhu prokurátora.

„Môj klient bol vzatý do väzby z dôvodu tzv. útekovej a preventívnej väzby. Proti rozhodnutiu zatiaľ sťažnosť nepodal, ponechá si lehotu na rozhodnutie, ktorá je tri dni. Čo sa týka jeho výsluchu, ku skutku nevypovedal, vypovedal len k svojím osobným pomerom a k návrhu prokurátora na jeho vzatie do väzby,“ uviedol obhajca obvineného Tomáš Polák.

Súdu s mužom, ktorý útočil vo vlaku, sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Nikoleta Ferková:

Doplnil, že obvinený po rozhodnutí súdu ihneď smeroval do Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody na Floriánskej ulici v Košiciach.

Matej z okresu Spišská Nová Ves čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. V prípade dokázania viny hrozí 29-ročnému mužovi podľa polície trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Incident sa odohral v stredu (1. 11.) večer vo vlaku, ktorý smeroval z Košíc do Žiliny. Obvinený mal napadnúť 22-ročnú ženu, ktorá s ním sedela v jednom kupé. Polícia informovala, že ju viackrát bodol do oblasti krku a spôsobil jej tiež rezné rany na rukách. Na mladú ženu, ktorá sa zo zranení bude liečiť približne dva týždne, zaútočil náhle a bez zjavného dôvodu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko