Na hlavný obsah

Urýchlenie výstavby diaľnic či modernizácia železníc: Minister J. Ráž predstavil priority svojho rezortu

Peniaze na modernizáciu chce nájsť aj v pláne obnovy.

Urýchlenie výstavby diaľnic či modernizácia železníc: Minister J. Ráž predstavil priority svojho rezortu
Na snímke minister dopravy Jozef Ráž ml. Foto: TASR/Martin Baumann

Jednou z priorít ministra dopravy Jozefa Ráža ml. (nom. Smeru-SD) je zjednodušiť povoľovacie procesy a urýchliť výstavbu diaľnic. „Musíme spraviť zákon o nadradenej infraštruktúre, kde by sme tie povoľovacie procesy zjednodušili,“ uviedol Ráž po stredajšom (8. 11.) rokovaní vlády.

Podľa ministra dopravy je na Slovensku minimum diaľničných úsekov vo výstavbe, väčšina je v príprave. Zjednodušenie povoľovacích procesov by podľa neho pomohlo najmä pri výstavbe diaľnice do Košíc. Týka sa to najmä úseku Turany – Hubová.

„V harmonograme výstavby diaľnic je ten optimistický scenár ukončenia v roku 2032. Ja vám tu sľubujem, že urobíme absolútne všetko pre to, aby sme tento čas posunuli,“ povedal Ráž.

Ďalšou z priorít nového šéfa rezortu dopravy je aj modernizácia železničných tratí. Na tie by sa podľa neho mohli nájsť peniaze v pláne obnovy či v Programe Slovensko. „Železničná sieť na Slovensku je dostatočná. Problematický je však jej stav,“ uviedol Ráž s tým, že zamerať sa treba najmä na zvýšenie rýchlosti železničných tratí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko