Na hlavný obsah

Študent medicíny v Šali dobodal vlastnú rodinu. Policajti skutok vyšetrujú ako obzvlášť závažný zločin vraždy

Brat útočníka neprežil, rodičia sú v nemocnici.

Študent medicíny v Šali dobodal vlastnú rodinu. Policajti skutok vyšetrujú ako obzvlášť závažný zločin vraždy
V Šali mladík zaútočil nožom na svoju rodinu a spáchal samovraždu. Foto: RTVS

V Šali došlo v noci k násilnému útoku. Muž mal dobodať rodinu, dvaja ľudia už zraneniam podľahli.

Policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre aktuálne vykonávajú potrebné úkony v súvislosti s prípadom obzvlášť závažného zločinu vraždy. Potvrdila to Jana Šinková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Incident sa stal približne o pol šiestej ráno v mestskej časti Veča v byte na štvrtom poschodí, kde bývala štvorčlenná rodina. Podľa prvotných informácií od záchranárov mali o život prísť traja ľudia. Neskôr počet obetí upresnili – zomreli dvaja ľudia, ďalší dvaja so zraneniami skončili v nemocnici.

Informácie o rodinnej tragédii v Šali pre reláciu Správy RTVS z regiónov zisťovala redaktorka Lucia Hamran Kollárová:

Útočiť mal 23-ročný syn, študent medicíny. Údajne nožom dobodal celú rodinu – rodičov aj mladšieho brata. Rodičia útok prežili, previezli ich do nemocnice s ranami v hrudníku. Ich zdravotný stav nie je momentálne známy.

„Záchranári na adrese vykonávali resuscitáciu jednej osoby s bodnými poraneniami. 17-ročnému mužovi sa žiaľ už pomôcť nepodarilo. Ďalší 23-ročný muž následkom pádu z výšky utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. 50-ročnú ženu a 49-ročného muža s bodnými zraneniami hrudníka transportovali do nemocníc v Nitre a v Galante,“ priblížila hovorkyňa Operačné strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Mladší, sedemnásťročný brat útočníka, na mieste podľahol bodným zraneniam. Útočník mal následne vyjsť na siedme poschodie paneláka, odkiaľ vyskočil z okna. Pád neprežil.

Podľa susedov aj mestských policajtov išlo o bezproblémovú rodinu. Boli tichí a slušní ľudia, nikto si preto nevie vysvetliť, čo sa skoro ráno mohlo udiať. Do bytu sa pred tromi rokmi mali prisťahovať z Popradu.

„Polícia o nich neeviduje žiaden záznam, čiže podľa všetkého išlo o slušnú, bezproblémovú rodinu, ktorá sa do Šale prisťahovala len nedávno. Údajne pochádzajú z Popradu,“ dodala hovorkyňa mesta Šaľa Erika Kollerová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny