Na hlavný obsah

Vaša krv dnes zachránila ľudský život! Takúto SMS dostávajú darcovia, keď ich krv putuje na pomoc pacientovi

Príjemcovia správy to vítajú.

Vaša krv dnes zachránila ľudský život! Takúto SMS dostávajú darcovia, keď ich krv putuje na pomoc pacientovi
Ďakovná SMS správa od NTS SR. Foto: koláž RTVS/Pixabay, Michaela Lacko

Darcovia krvi po novom dostávajú ďakovnú SMS od Národnej transfúznej služby (NTS) SR, keď ich krv putuje na pomoc pacientovi. „Vaša krv dnes zachránila ľudský život! Ďakujeme. S úctou NTS SR,“ píše sa v správe.

„NTS SR si uvedomuje dôležitosť a prínos darcov krvi v našej spoločnosti. Preto sa neustále snažíme skvalitňovať náš prodarcovský prístup. Jednou z noviniek, ktoré sme našim darcom tento rok v mesiaci október priniesli, je zasielanie tzv. ďakovnej SMS darcom krvi, keď je transfúzny prípravok z ich darovanej krvi na ceste k pacientovi do nemocničného zariadenia a pomôže mu tam zachrániť život,“ vysvetlila riaditeľka marketingu a komunikácie NTS SR Martina Frigová.

Cieľom NTS je podľa Frigovej, aby SMS bola prejavom poďakovania, uznania a preukázania dôležitosti každému, kto svojou krvou pomôže k záchrane človeka.

„Taktiež je naším zámerom, aby aj táto SMS bola nástrojom na upevňovanie vzájomnej väzby medzi našou organizáciou a darcami krvi. Na základe desiatok pozitívnych reakcií od príjemcov takejto SMS si dovolíme tvrdiť, že sa nám tento cieľ darí napĺňať,“ dodala.

Ďakovná správa potešila aj pravidelnú darkyňu krvi pani Alenu. „Určite človeka poteší, keď mu dajú vedieť, že niekomu zachránil život. Nevieme, kedy budeme my potrebovať túto vzácnu tekutinu,“ uviedla. Pani Alena nám opísala aj svoje bezprostredné pocity, keď si správu prečítala. „Cítila som radosť. Som rada, že niekomu viem pomôcť takýmto spôsobom, bez toho, aby som za to niečo čakala,“ dodala.

Frigová vyzdvihla aj ďalšie najčastejšie motivačné faktory k darovaniu krvi. Prieskum, ktorý realizovala NTS, odhalil, že medzi ne patria napríklad pomoc rodine alebo priateľom, vedomie možnej budúcej potreby krvi aj pre darcu, bezbolestný odber či sprievod blízkej osoby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko