Na hlavný obsah

Zámer vlády preveriť manažovanie pandémie je legitímny, myslí si prezidentka Čaputová

Hlava štátu sa vyjadrila k súčasným politickým témam.

Zámer vlády preveriť manažovanie pandémie je legitímny, myslí si prezidentka Čaputová
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: RTVS

Zámer vlády preveriť manažovanie pandemickej situácie bývalou vládnou koalíciou považuje prezidentka Zuzana Čaputová za legitímny. Ide podľa nej o bežnú vec, ktorá sa deje za každej vlády. „Pokiaľ by malo byť predmetom preverovania alebo hodnotenia nejaký ideologický prístup, to už by bola úplne iná otázka,“ uviedla pre RTVS.

Čo sa týka zákona, ktorý odkladá optimalizáciu siete nemocníc, prezidentka skonštatovala, že zákon ešte analyzuje. Lehotu na podpis má do budúceho týždňa. O svojom rozhodnutí bude následne informovať aj verejnosť.

O aktuálnych politických témach sa s prezidentkou Zuzanou Čaputovou rozprávala redaktorka RTVS Barbora Šišolákova. Pozrite si záznam rozhovoru z relácie Aktuálne :24:

Niektorí členovia koalície už avizovali, že chcú upraviť podmienky, za akých sa udeľuje status chráneného oznamovateľa. Pokiaľ nebudú zmeny presnejšie známe, prezidentka tento krok bližšie komentovať nechce.

„Neviem o tom, že by boli nejaké špeciálne podmienky. Pokiaľ viem, máme v právnej úprave ochranu oznamovateľov všeobecne – bez ohľadu na inštitúciu, z ktorej pochádzajú,“ skonštatovala hlava štátu.

Prezidentka nevie ani to, či ide o zámer vlády alebo o informáciu od jedného politika. Uviedla tiež, že je ťažké vyjadriť sa k čiastkovým informáciám, ktoré odznievajú v televíznych diskusiách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko