Na hlavný obsah

Známa kuriérska firma uzavrela všetky svoje depá a pozastavila objednávky: Hovorí o pokuse o nepriateľské prevzatie

Svoje podozrenia spoločnosť posunula polícii.

Známa kuriérska firma uzavrela všetky svoje depá a pozastavila objednávky: Hovorí o pokuse o nepriateľské prevzatie
Na ilustračnej snímke balík. Foto: Unsplash

Kuriérska spoločnosť 123kuriér od štvrtka dočasne uzavrela všetky svoje depá a pozastavila aj prijímanie nových objednávok. Firma to zdôvodnila pokusom o nepriateľské prevzatie základnej činnosti spoločnosti zo strany konkurencie a podozrením, že sa na tom zúčastňoval aj manažment spoločnosti. Informovala o tom na svojej internetovej stránke.

„Podstatná väčšina našich vedúcich zamestnancov vykonávajúcich pre nás prácu na kľúčových pracovných pozíciách ukončila svoje pracovné pomery, a to bez akéhokoľvek upovedomenia ktoréhokoľvek z konateľov či majiteľov našej spoločnosti,“ uviedol 123kuriér na svojom webe s tým, že sa o plynutí výpovedných lehôt dozvedeli až v čase, keď už sa negatívnym dôsledkom nedalo zabrániť.

Kuriérska spoločnosť takéto konanie považuje za neetické a protiprávne. Svoje podozrenia nechá prešetriť orgánom činným v trestnom konaní.

Podozrenia riešia s políciou

Za protiprávne považuje aj konanie niektorých kuriérov. Aj v tomto prípade svoje podozrenia posunula polícii.

„Toto konanie spočíva v protizákonnom masívnom, a hlavne úplne svojvoľnom prisvojovaní si cudzích finančných prostriedkov inkasovaných nimi z dobierok od adresátov tovarov,“ zverejnil ďalej 123kuriér s tým, že v niektorých prípadoch prišlo aj k odcudzeniu zásielky namiesto jej doručenia adresátovi.

Kuriérska spoločnosť bola teda nútená operatívne uzavrieť všetky svoje depá. Musela pozastaviť aj výdaj aj príjem akýchkoľvek zásielok na doručenie. Dočasne tiež pozastavila prijímanie nových objednávok. V spoločnosti 123kuriér veria, že spomínané nevyhnutné opatrenia splnia svoj cieľ a budú mať len dočasný charakter, uviedli na svojom webe.

Svoju činnosť ukončila nedávno aj česká dcérska firma spoločnosti, ktorá je v súčasnosti v insolvenčnom konaní podľa českých zákonov.

Spoločnosť 123kuriér doplnila, že ide o bývalú dcérsku firmu s pôvodným názvom 123Kurýř, s. r. o., a od jej problémov sa dištancovala.

„Napriek tomu sme zaznamenali snahy našu spoločnosť s tým v negatívnom zmysle spájať, čo vyvolalo istý stupeň nedôvery u našich zmluvných partnerov tak v ČR, ako aj v SR s následným poklesom dopytu po našich službách a logickým poklesom tržieb našej spoločnosti,“ dodala firma.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko