Na hlavný obsah

Čaká nás veľká zmena v počasí, meteorológ SHMÚ priblížil detaily. Sneh si však ešte chvíľu užijeme

Snežiť by ešte malo aj v noci a vo štvrtok.

Čaká nás veľká zmena v počasí, meteorológ SHMÚ priblížil detaily. Sneh si však ešte chvíľu užijeme
Sneženie, sneh, počasie Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Snehových zrážok sa na Slovensku nezbavíme ani v noci na štvrtok (7. 12.). Podľa meteorológa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Pavla Zaujca sa noc aj nasledujúci deň ponesú v duchu veľkej oblačnosti a sneženia. Najvýdatnejšie sneženie SHMÚ očakáva v Banskobystrickom kraji. Budúci týždeň však prinesie výrazné oteplenie.

„V nižších polohách to môžu byť aj dažďové zrážky alebo dážď so snehom. Situácia sa na niektorých miestach môže skomplikovať. Máme aj vydanú výstrahu pred poľadovicou, pretože pri teplote okolo nuly alebo slabo pod bodom mrazu to môže na vozovkách aj namŕzať,“ priblížil Zaujec.

Pozrite si celý rozhovor s meteorológom SHMÚ Pavlom Zaujecom. V Aktuálne :24 sa s ním rozprával moderátor RTVS Marek Makara:

Vo štvrtok očakávajú meteorológovia výraznejšie sneženie v dopoludňajších hodinách na strednom a východnom Slovensku. Popoludní a k večeru by zrážky mali už úplne ustáť. Zaujec priblížil, že na západe by mala poobede aj ubúdať oblačnosť.

Do konca týždňa bude pretrvávať oblačné počasie. „Vývoj do konca týždňa sľubuje skôr zamračené, hmlisté počasie, prechodne aj polojasno s nočnými mrazmi a dennou teplotou okolo nuly, zväčša od -2 do 3 stupňov,“ povedal pre RTVS.

Čo čakať v budúcom týždni

Do prvej polovice decembra sa spočiatku podľa Zaujca očakáva zimné zamračené počasie s hmlami. Budúci týždeň sa má podľa meteorológa otepliť, a to až na 10 stupňov nad nulou.

„Hranica sneženia sa bude postupne presúvať do stredných a vyšších horských polôh. Denné maximum teploty v priebehu budúceho týždňa bude na väčšine územia nad nulou a v tých najteplejších oblastiach v strede týždňa očakávame teploty až do 10 stupňov Celzia,“ priblížil Zaujec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko