Na hlavný obsah

Český lyžiar zahynul pod masívnou lavínou, ktorej pád sám vyvolal

Ďalšie obete pod snehom neobjavili.

Český lyžiar zahynul pod masívnou lavínou, ktorej pád sám vyvolal
(Ilustračná fotografia) Foto: TASR/AP

Pod lavínou v oblasti rakúskeho lyžiarskeho strediska Mölltaler Gletscher zahynul 51-ročný český lyžiar. Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na políciu v spolkovej krajine Korutánsko.

Nešťastie sa odohralo v nedeľu (3. 12.) popoludní po tom, čo lyžiar vyvolal pád lavíny, ktorá ho následne strhla a úplne zasypala. Podľa polície sa prizerajúcim sa ľuďom podarilo muža vyhrabať, následné oživovacie pokusy však boli neúspešné. Pomôcť nedokázali ani privolaní lekári horskej služby.

Keďže sa nedalo vylúčiť, že lavína strhla aj niekoho ďalšieho, začali záchranári v lavíne a jej okolí pátraciu akciu, do ktorej zapojili 36 ľudí a tri vrtuľníky. Nikoho však nenašli a hľadanie ukončili.

Podľa korutánskej polície sa Čech v čase nešťastia pohyboval „vo voľnom lyžiarskom teréne“ v nadmorskej výške okolo 2700 metrov. Ním odtrhnutá lavína bola široká 150 metrov a dlhá 300 metrov.

Rakúsko v posledných dňoch čelí prívalom snehu. Lavíny boli počas dneška hlásené z ďalších oblastí Rakúska. V Tirolsku strhla lavína dvoch lyžiarov, z ktorých jeden sa vyslobodil sám a druhý s pomocou svedkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet