Na hlavný obsah

Lietadlo prepravilo cestujúcich do nesprávnej destinácie. Ľudia vystúpili o stovky kilometrov inde

Úrady preverili komunikáciu medzi pilotnou kabínou a riadením letovej prevádzky.

Lietadlo prepravilo cestujúcich do nesprávnej destinácie. Ľudia vystúpili o stovky kilometrov inde
Ilustračný obrázok. Foto: Unsplash

Africkú leteckú spoločnosť United Nigeria Airlines vyšetrujú za to, že cestujúcich dopravila do úplne iného mesta, ako mala.

Pasažieri mali cestovať z Lagosu do nigérijskej metropoly Abuja. Lietadlo napokon pristálo na medzinárodnom letisku v Asabe, čo je asi 320 kilometrov vzdušnou čiarou od pôvodného cieľa. Informoval o tom portál Independent.

Podobná situácia by nastala, ak by ste pristáli na Letisku Poprad-Tatry, ale pôvodne ste chceli letieť do Bratislavy. Cestujúcim na palube oznámili, že pristáli v Abuji, teda v meste, do ktorého mali namierené.

Letecká spoločnosť sa pôvodne ospravedlnila a uviedla, že lietadlo odklonili „z dôvodu zlého počasia v cieľovej destinácii“ a že „po celý čas pilot lietadla vedel o dočasnom odklone a riadne ho informovali,“ uviedol portál Simple Flying.

„Pri bezpečnom pristátí v Asabe však palubný personál urobil nesprávne oznámenie, čo spôsobilo zmätok medzi cestujúcimi,“ dodal portál. Nigérijský úrad pre civilné letectvo (NCAA) incident vyšetruje.

Nigérijský minister letectva Festus Keyamo povedal, že vo chvíli, keď lietadlo vzlietlo, bolo isté, že neletí do hlavného mesta, ale do Asaby, píše portál One Mile at a Time.

Úrady preverili komunikáciu medzi pilotnou kabínou a riadením letovej prevádzky. Dispečeri opakovane žiadali pilotov, aby potvrdili, že lietadlo letí do metropoly, ale piloti trvali na tom, že letia do Asaby.

Jeden z cestujúcich na palube Salihu Tanko Yakasai pre BBC povedal, že v deň letu bola obloha celkom jasná, takže odklon určite nespôsobilo zlé počasie. Piloti údajne dostali v Lagose nesprávny letový plán, a tak smerovali priamo do Asaby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet