Na hlavný obsah

Rakúsky lyžiar Marco Schwarz má po sezóne. Pri páde v zjazde v Bormiu si vážne poranil koleno

Zo svahu ho odvážal vrtuľník.

Rakúsky lyžiar Marco Schwarz má po sezóne. Pri páde v zjazde v Bormiu si vážne poranil koleno
Rakúskeho lyžiara Marca Schwarza nakladajú záchranári do vrtuľníka. Foto: TASR/AP

Rakúsky lyžiar Marco Schwarz si pri páde vo štvrtkovom (28. 12.) zjazde v Bormiu vážne poranil koleno. Vyšetrenia odhalili, že druhý muž celkového poradia Svetového pohára má pretrhnutý predný krížny väz. Sezóna sa tak preňho predčasne skončila, informovala agentúra APA.

Dvadsaťosemročný Schwarz, ktorý absolvoval zjazd ešte ako líder SP, skončil po páde na Stelviu v ochrannej sieti. Na zranenú nohu mu nasadili ortézu a otraseného ho vrtuľníkom previezli do nemocnice v Innsbrucku. Tam sa neskôr vo štvrtok podrobil vyšetreniam, ktoré potvrdili nepríjemnú diagnózu. V piatok (29. 12.) ho čaká operácia.

„Po páde som pocítil bolesť v pravom kolene. Okamžite som vedel, že niečo nie je v poriadku. Momentálne sa už sústredím na budúcnosť. Môj cieľ je jasný, chcem sa vrátiť na svahy,“ vyhlásil Schwarz.

V talianskom stredisku triumfoval Francúz Cyprien Sarrazin, druhý skončil obhajca veľkého glóbusu Marco Odermatt. Švajčiar sa tak vrátil na čelo celkového poradia SP, keď vystriedal práve Schwarza.

Pred Rakúšanom vedie o 72 bodov, ďalšie však už jeho konkurent nepridá. Tretí Sarrazin zaostáva za Odermattom až o 336 bodov. V piatok pôjdu muži v Bormiu super-G (11.30).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport