Na hlavný obsah

Medzisviatočný zjazd SP ovládol Francúz Sarrazin, Rakúšana Schwarza odniesol vrtuľník

Lídrom celkového poradia ostáva Švajčiar Odermatt.

Medzisviatočný zjazd SP ovládol Francúz Sarrazin, Rakúšana Schwarza odniesol vrtuľník
Francúzsky lyžiar Cyprien Sarrazin (uprostred) sa raduje na pódiu z víťazstva v zjazde Svetového pohára v alpskom lyžovaní v talianskom Bormiu. Foto: TASR/AP

Francúzsky lyžiar Cyprien Sarrazin vyhral medzisviatočný zjazd Svetového pohára v Bormiu. V talianskom stredisku predstihol o deväť stotín Švajčiara Marca Odermatta, ktorý je lídrom celkového poradia prestížneho seriálu. Tretie miesto obsadil so stratou 1,23 s Kanaďan Cameron Alexander.

Sarrazin slávil na Stelviu druhý triumf v SP. Aj prvý zaznamenal na talianskom svahu, v decembri 2016 nenašiel premožiteľa v paralelnom obrovskom slalome v Alta Badii. V Bormiu potvrdil sľubnú formu už v úvodnom tréningu, v ktorom dosiahol najrýchlejší čas. Vo štvrtok (28. 12.) rozhodol o svojom víťazstve v spodnej časti trate.

„Od začiatku do konca som išiel do toho naplno a vyplatilo sa. Keď som v cieli videl, že som prvý s veľkým náskokom, začal som veriť, že by z toho mohol byť najvyšší stupienok. Počas kariéry ma trápili mnohé zranenia, o to viac si vychutnávam tento triumf,“ uviedol pre Eurosport Sarracin, ktorý sa stal prvým francúzskym víťazom zjazdu od roku 2015, keď Adrien Theaux triumfoval v Santa Caterine.

Odermattov konkurent v boji o veľký glóbus Rakúšan Marco Schwarz skončil po páde v ochrannej sieti, na zranenú nohu mu nasadili ortézu a otraseného ho vrtuľníkom previezli do nemocnice. Preteky nedokončili ani Nór Aleksander Aamodt Kilde a Nemec Romed Baumann.

Výsledky zjazdu SP alpských lyžiarov v Bormiu:

1. Cyprien Sarrazin (Fr.) 1:50,73 min., 2. Marco Odermatt (Švajč.) +0,09, 3. Cameron Alexander (Kan.) +1,23, 4. Justin Murisier (Švajč.) +1,81, 5. Vincent Kriechmayr (Rak.) +2,07, 6. Mattia Casse (Tal.) +2,15, 7. Niels Hintermann (Švajč.) +2,21, 8. James Crawford (Kan.) +2,36, 9. Nils Alphand (Fr.) +2,37; 10. Marco Kohler (Švajč.) +2,39.

Celkové poradie SP (po 9 súťažiach):

1. Odermatt 536 bodov, 2. Marco Schwarz (Rak.) 464, 3. Sarrazin 200, 4. Filip Zubčič (Chor.) 198, 5. Manuel Feller (Rak.) 180, 6. Aleksander Aamodt Kilde a Henrik Kristoffersen (obaja Nór.) 180

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport