Na hlavný obsah

Vianoce bez elektriny: Tisíce domácností ostali bez prúdu, opravy zaberú niekoľko dní

Situácia sa počas pondelka výrazne zlepšila.

Vianoce bez elektriny: Tisíce domácností ostali bez prúdu, opravy zaberú niekoľko dní
Elektrikári od rána poruchy riešia. Foto: RTVS

Niekoľko tisíc domácností strávilo Štedrý deň aj Prvý sviatok vianočný bez elektriny. Spôsobilo to výdatné sneženie a vietor. Najhoršia situácia bola na strednom Slovensku. Elektrikárom sa postupne darí opravovať poškodené vedenia. Práce budú trvať aj niekoľko dní.

Situácia sa počas pondelka výrazne zlepšila, bez prúdu však bolo popoludní ešte približne 2500 odberných miest, postupne by však mal ich počet klesnúť.

Konštatoval to hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš. Ešte dopoludnia bolo bez prúdu približne 8 700 domácností najmä na strednom Slovensku.

Najhoršia situácia je v okresoch Banská Bystrica, Brezno a Detva. Elektrikári od rána poruchy riešia, práce však budú pokračovať aj v najbližších dňoch.

O výpadku elektrickej energie informoval v relácii Správy RTVS redaktor Peter Mútňan:

V obci Štiavnické Bane strávilo viac ako 300 obyvateľov Štedrý večer bez elektrického prúdu. Situáciu priblížil starosta Stanislav Neuschl (Smer-SD, SNS).

Podľa jeho slov nastal v časti obce výpadok 24. decembra okolo 22. hodiny večer. Bez elektrickej energie je odvtedy aj rekreačná oblasť Richnava. Starosta doplnil, že na odstránení poruchy sa pracuje, situáciu však komplikuje hornatý terén.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny