Na hlavný obsah

Koho podporí SNS v boji o prezidentské kreslo? S Harabinom by mala problém väčšina, Danko sa ešte nerozhodol

Otázka, koho SNS podporí je otvorená.

Koho podporí SNS v boji o prezidentské kreslo? S Harabinom by mala problém väčšina, Danko sa ešte nerozhodol
Štefan Harabin. Foto: TASR

Poslanec NR SR Roman Michelko (SNS) uviedol, že šéf národniarov Andrej Danko ešte nie je rozhodnutý, či chce kandidovať za prezidenta. Povedal to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

„Určite sa ešte nerozhodol, on to dával iba ako možnosť a potenciál,“ deklaroval. Doplnil, že ak ide o potrebné podpisy, tie už Danko vyzbieral. Michelko povedal, že Danko bude mať „týždeň, dva na rozmyslenie“.

Podpredseda Národnej rady SR Danko mal vo štvrtok (11. 1.) v bratislavskej Dúbravke nehodu, pri ktorej poškodil semafor a z miesta nehody následne odišiel. Preto sa v médiách objavili úvahy o tom, či to bude mať jeho vplyv na rozhodovanie o kandidatúre za prezidenta.

Michelko „takmer určite vylučuje“ že by SNS podporila kandidatúru europoslanca Miroslava Radačovského v prezidentských voľbách. „Čo sa týka Štefana Harabina, tak poznajúc pomery v klube si myslím, že deväť z desiatich poslancov by s tým malo problém, respektíve to nepreferuje,“ priblížil. Michelko doplnil, že v prípade nekandidatúry Danka je otázka, koho SNS podporí, otvorená.

„Za hnutie Slovensko môžem povedať, že momentálne nemáme žiadneho kandidáta, respektíve, neohlásili sme žiadne meno,“ vyjadril sa poslanec Michal Šipoš (Slovensko) k blížiacim sa prezidentským voľbám.

Doplnil však, že v hnutí budú ešte diskutovať a ak nájdu človeka, ktorý by bol ochotný ísť do volebného súboja, tak to oznámia. Nevylúčil podporu pre exministra zahraničia Ivana Korčoka. Myslí si však, že v prvom kole volieb „by mali mať ľudia čo najlepší výber“.

Možným kandidátom na prezidenta sa v Správach RTVS venoval redaktor Jakub Horáček:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko