Na hlavný obsah

Prieskum AKO k prezidentským voľbám: Korčok v preferenciách dobieha Pellegriniho, Danko za prvou päťkou

Štefan Harabin by skončil tretí.

Prieskum AKO k prezidentským voľbám: Korčok v preferenciách dobieha Pellegriniho, Danko za prvou päťkou
Prezidentskí kandidáti Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Foto: TASR/Martin Baumann, Jakub Kotian, koláž RTVS

Ak by sa prezidentské voľby konali v januári, najväčšiu mieru podpory by získal súčasný predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD). Hlas by mu odovzdalo 40,6 percenta opýtaných. Druhý najväčší počet voličov by mal Ivan Korčok, 37,7 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre TV JOJ.

Nasledoval by Štefan Harabin, ktorého by podporilo rovných osem percent voličov. Za ním by nasledovali Ján Kubiš (3,1 percenta) a predseda strany Szövetség-Aliancia Krisztián Forró (2,4 percenta).

Predsedovi Slovenskej národnej strany (SNS) a podpredsedovi NR SR Andrejovi Dankovi by podľa agentúry AKO hlas odovzdalo 1,5 percenta občanov, ktorý by sa rozhodli zúčastniť sa prezidentských volieb.

Menšiu ako jednopercentnú podporu by získali Beáta Janočková (0,8 percenta), Miroslav Radačovský (0,7 percenta) a Marta Čurajová (0,4 percenta). Ani jedného z menovaných by neoznačilo 4,8 percenta respondentov, zistila agentúra AKO.

Podľa prieskumu by k volebným urnám išlo 75,1 percenta opýtaných. Voliť by rozhodne nešlo 11,3 percenta respondentov, vyjadriť sa nechcelo 2,9 percenta a nerozhodnutých je stále 10,7 percenta.

Prieskum realizovala agentúra AKO pre reláciu TV JOJ Na hrane na vzorke 1000 respondentov v termíne od 11. do 16 januára 2024 prostredníctvom telefonického dotazníka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko