Na hlavný obsah

Bezpečnostné plány na olympijské hry skončili v nesprávnych rukách. Z vlaku ukradli tašku, v ktorej boli uložené

Batožina obsahovala počítač a dva USB kľúče.

Bezpečnostné plány na olympijské hry skončili v nesprávnych rukách. Z vlaku ukradli tašku, v ktorej boli uložené
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Z vlaku na parížskej stanici Gare du Nord ukradli batožinu s počítačom a dvoma USB diskami. Obsahovali bezpečnostné plány polície pre letné olympijské hry, ktoré sa tento rok budú konať vo francúzskej metropole. Informoval o tom v stredu (28. 2.) denník The Guardian.

Podľa neho inžinier z radnice uložil tašku s citlivými údajmi do batožinového priestoru nad svojím sedadlom. Odtiaľ ju niekto odcudzil.

Inžinier krádež zistil vo chvíli, keď sa rozhodol prestúpiť, pretože mal jeho vlak meškanie. Zistil, že taška sa na pôvodnom mieste nenachádza. Počítač a USB podľa neho obsahovali citlivé dáta, konkrétne bezpečnostné plány mestskej polície na letnú olympiádu.

Počas letných olympijských hier, ktoré sa uskutočnia od 26. júla do 11. augusta, na bezpečnosť dohliadne asi dvetisíc mestských policajtov a zhruba 35-tisíc bezpečnostných pracovníkov.

Paríž sa v minulosti stal dejiskom rozsiahlych útokov, napríklad v roku 2015 v hudobnom klube Bataclan a na ďalších miestach, keď islamistickí radikáli povraždili na 130 ľudí a zranili ďalších 350 osôb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet