Na hlavný obsah

Čavrič by mohol hrať za Slovensko už na ME 2024. Kováčik mu povedal, že úrady sa už rozhýbali

Na slovenské občianstvo čaká už od novembra 2022.

Čavrič by mohol hrať za Slovensko už na ME 2024. Kováčik mu povedal, že úrady sa už rozhýbali
Na snímke hráč Slovana Aleksandar Čavrič. Foto: TASR

Srbský futbalista Aleksandar Čavrič potvrdil, že má aj naďalej ambíciu reprezentovať Slovensko. Zahrať by si chcel aj na tohtoročnom európskom šampionáte v Nemecku.

O jeho služby v národnom tíme má záujem aj prezident SFZ Ján Kováčik a tréner Francesco Calzona. Celý proces však brzdí zdĺhavé čakanie na vydanie slovenského pasu. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk

Calzona ho chcel povolať do reprezentácie

Strelec dôležitých gólov bratislavského Slovana požiadal o slovenské občianstvo ešte v novembri 2022. Konkrétne dôvody, pre ktoré celý proces trvá už viac ako rok však nepozná. Rovnako tak nevie, kedy presne by sa mohol vytúženej „vstupenky“ do reprezentácie dočkať.

„V decembri sme sa úprimne rozprávali s pánom Kováčikom, opätovne sa ma spýtal, či môj záujem reprezentovať Slovensko stále pretrváva. Odvetil som – samozrejme. Na to mi povedal, že sa na úradoch rozhýbali a od začiatku roka 2024 pracujú na vyhotovení môjho pasu. A tiež to, že ma plánujú povolať do reprezentácie,“ povedal Čavrič, ktorý taktiež potvrdil, že sa na rovnakú tému zhováral aj so šéfom lavičky reprezentácie Calzonom.

Aj on mu potvrdil, že ho chce vidieť v národných farbách a posnaží sa celý proces urýchliť. Dokonca ho už chcel pozvať aj na zraz, čo pre chýbajúce slovenské občianstvo nemohol.

Odchod do Japonska proces neskomplikuje

Čoskoro 30-ročný útočník opustil koncom januára bratislavský Slovan. Po ôsmich rokoch v belasom drese viedli jeho kroky do japonského klubu Kashima Antlers. Prestup však nevníma ako prekážku, ktorá by zabrzdila jeho šancu na nomináciu do slovenskej reprezentácie.

Jediným háčikom môže byť skutočnosť, že v Japonsku trvá súťaž od konca februára do decembra, bez prestávky. S uvoľnením hráča by tak musel súhlasiť klub, čo by podľa Čavriča nemal byť problém. Ako argument uvádza aj skutočnosť, že medzinárodné termíny zastrešuje FIFA, čo musia kluby rešpektovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport