Na hlavný obsah

Slovan našiel náhradu za Čavriča. Problémový Rodrigues čelí v Luxembursku trom obvinenia z napadnutia

Luxemburčan za 10 rokov vystriedal 13 klubov.

Slovan našiel náhradu za Čavriča. Problémový Rodrigues čelí v Luxembursku trom obvinenia z napadnutia
Na snímke Gerson Rodrigues. Foto: Facebook/ŠK Slovan Bratislava

Káder futbalového Slovana Bratislava posilní luxemburský reprezentant Gerson Rodrigues. Slovenský majster sa s 28-ročným útočníkom dohodol na ročnom hosťovaní, zmluva obsahuje aj výkupnú klauzulu. Pre Luxemburčana je Slovan už pätnástym klubom v kariére.

Rodrigues v minulosti pôsobil v Šeriffe Tiraspoľ, s ktorým získal majstrovský titul. Neskôr obliekal dres japonského Jubilo Iwata a v roku 2019 zamieril do Dynama Kyjev.

S tímom vybojoval v sezóne 2020/2021 ligový titul aj Ukrajinský pohár. Luxemburčan pôsobil aj vo francúzskom Troyes, saudskoarabskom Al-Wehda a naposledy v tureckom Sivasspore. V Slovane má nahradiť Srba Aleksandara Čavriča, ktorý po osemročnom angažmáne odišiel do Japonska.

„Tešíme sa, že Gerson Rodrigues si oblečie belasý dres. Veríme, že bude kvalitatívne adekvátnou náhradou za Aleksandara Čavriča. Je fakt, že v poslednom období nemal na klubovej úrovni takú hernú prax, no sme presvedčení o jeho nespornom potenciáli i kvalite. Ukazuje ju v reprezentácii, čo sme videli aj na Slovensku. Verím, že naša spolupráca bude úspešná,“ uviedol generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. pre klubový web.

Desať rokov, trinásť klubov

Rodrigues je historicky najlepším strelcom luxemburského národného tímu. V 59 stretnutiach dokázal skórovať 29-krát. Fanúšikovia Slovenska si ho môžu pamätať aj z nedávnych kvalifikačných stretnutí na ME 2024.

Na klubovej úrovní sa mu však darí menej. Slovan Bratislava je jeho trinástym pôsobiskom v rozmedzí desiatich rokov. Celkovo už obliekal dresy pätnástich celkov. Medzi rokmi 2009 až 2014 nefiguruje v záznamoch servera na prestupy.

Kariéra futbalistu ho zaviala do Francúzska, Holandska, Rumunska, Japonska či Turecka. Počas posledných rokov okúsil futbal aj v Saudskej Arábii a Ukrajine. V žiadnom z klubov nevydržal dlhšie ako rok.

Tri obvinenia z napadnutia

Povesť problémového človeka dotvára aj fakt, že Rodrigues čelí trom obvineniam z napadnutia., o čom informoval aj portál today.rtl.lu.

Prvý prípad sa datuje do marca 2019, keď Rodrigues údajne udrel muža do tváre pred podnikom v luxemburskej štvrti Gare. Obeť bola pre zlomeniny tváre práceneschopná niekoľko mesiacov a musela podstúpiť aj tri operačné zákroky. Právnik obete žiada odškodné vyše 90-tisíc eur.

Ďalšie dva prípady sa mali stať v roku 2022. Rodrigues mal pred nočným klubom v hlavnom meste udrieť do tváre ďalšieho muža, ktorému vybil zub. K žiadnej žalobe napokon nedošlo, pretože obe strany sa dohodli na vyrovnaní.

Tretie a zároveň najnovšie obvinenie je z novembra 2022. Futbalista mal udrieť svoju bývalú priateľku, tiež do tváre. Pri tomto incidente mal útočník taktiež vulgárne nadávať policajtom. Nová posila Slovana modelkine obvinenia poprela.

Emily Boland, bývalá Miss Luxemburska 2020, odhalila týranie na sociálnych sieťach až niekoľko mesiacov po incidente.

„V prípade dokázania viny hrozí útočníkovi trest odňatia slobody až na dva roky s možnosťou ďalších trestov,“ informoval v novembri 2023 Luxembourg Times

Obvinenia sa zatiaľ nepotvrdili, a tak súd Rodriguesové prípady v závere minulého roka odročil. Nič mu tak nebráni venovať sa futbalovej kariére.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport