Na hlavný obsah

Kamióny slovenských a maďarských spoločností priviezli do obce Markušovce množstvo odpadu z Talianska

Enviropolícia začala trestné stíhanie.

Kamióny slovenských a maďarských spoločností priviezli do obce Markušovce množstvo odpadu z Talianska
Odpad z Talianska skončil v Markušovciach na Spiši. Priviezli ho tam kamióny slovenských a maďarských spoločností. Foto: RTVS

Odpad z Talianska skončil v Markušovciach na Spiši. Priviezli ho tam kamióny slovenských a maďarských spoločností. Policajti na mieste našli aj veľké množstvo odpadu z minulých odvozov. Aktuálne zaistili 5 kamiónov. Vyšetrovateľ Enviropolície, začal trestné stíhanie za trestný čin neoprávneného nakladania s odpadmi.

Zatiaľ neznámi páchatelia organizovali nelegálnu prepravu a ukladanie odpadov na Slovensko. Taký je výsledok policajnej akcie v obci Markušovce.

Envirokriminalisti spolu s pracovníkmi Slovenskej inšpekcie životného prostredia na mieste zaisťovali dôkazy. V tomto kamióne našli niekoľko balíkov so starým textilným odpadom. Ten údajne pochádza z Talianska.

„Ja som v Talinsku nakladal. S tým, že to idem sem vyložiť. No a ráno prišli policajti, orgány a rieši sa to tu,“ uviedol vodič kamiónu Ján Bokor.

Odpadu dovezenému z Talianska sa v Správach RTVS venovala Márie Balážová:

“Zistili sme, že z územia Talianska sa do objektu v obci Markušovce, okr. Spišská Nová Ves, dovážal v rozpore s príslušnými právnymi predpismi rôzny odpad. Z tohto dôvodu boli vykonané prehliadky iných priestorov a pozemkov, vrátane prehliadok kamiónov. Počas tej akcie sme aj 5 kamiónov zadržali,” informoval hovorca prezídia Policajného zboru SR Roman Hájek.

„Tovar naložený nie je čistá textília, ako malo byť. Vykládka pravdepodobne asi tiež nemala byť realizovaná tu,” dodal vodič.

Polícia zisťuje rozsah protiprávneho konania a totožnosť osôb zodpovedných za túto trestnú činnosť. Odpad čaká dlhá cesta späť.

„Pravdepodobne to pôjde naspäť do Talianska,“ uzavrel vodič. Vinníkom v tomto prípade hrozí až 8-ročný pobyt za mrežami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko