Na hlavný obsah

Viac ako tri tisícky ľudí uviazli na lodi. Pre podozrenie na choleru nemôže zakotviť

Kotvenie odmietol Maurícius aj ostrov Réunion.

Viac ako tri tisícky ľudí uviazli na lodi. Pre podozrenie na choleru nemôže zakotviť
Ilustračná snímka. Foto: Pixabay

Pre podozrenie, že pri časti pasažierov prepukla cholera, nechcú úrady na Mauríciu nechať zakotviť výletnú loď Norwegian Dawn s viac ako tromi tisícami ľudí na palube. Už predtým ju odmietol tiež ostrov Réunion. Informuje o tom agentúra DPA, podľa ktorej sa teraz čaká na výsledky zdravotných testov.

Úrady malej ostrovnej krajiny v Indickom oceáne uviedli, že najmenej 14 cestujúcich a jeden člen posádky trpí hnačkami a vracaním. Ide o typické príznaky cholery. Títo ľudia sa teraz izolujú na izbách a musia čakať na výsledky testov. Tie by mali byť známe v utorok (27. 2.).

Spolu s nimi na mori musí trpezlivosť prejaviť zhruba tisíc členov posádky a 2 200 pasažierov. Veľká časť z nich sa v nedeľu (25. 2.) mala vydať domov. Na palube lode ich na Mauríciu malo vystriedať vyše 2 200 nových cestujúcich.

Americká firma Norwegian Cruise Line, ktorá loď prevádzkuje, uviedla, že sa pri malom počte pasažierov počas dvanásťdňovej plavby z Južnej Afriky objavili mierne príznaky žalúdočných ťažkostí. Vylodenie je podľa nej zatiaľ odložené na utorok. Na palube sa sprísnili hygienické opatrenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet