Na hlavný obsah

Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo má opäť RTVS. Napĺňame misiu, uviedol generálny riaditeľ Ľ. Machaj

Rozdiel medzi RTVS a druhým miestom je až o 6 percentuálnych bodov.

Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo má opäť RTVS. Napĺňame misiu, uviedol generálny riaditeľ Ľ. Machaj
Na snímke je výšková budova RTVS v areáli Mlynská dolina. Foto: RTVS/František Šodor

Diváci kontinuálne označujú televízne spravodajstvo RTVS za najobjektívnejšie na Slovensku, a to už po 17. krát.

Podľa najnovšieho prieskumu agentúry MEDIAN SK zameraného na štvrtý kvartál 2023 si spravodajstvo verejnoprávnej televízie vybralo ako najobjektívnejšie 26,6 percenta respondentov, čo predstavuje nárast o 1,4 percenta oproti predchádzajúcemu obdobiu. Rozdiel medzi RTVS a druhým miestom je až o šesť percentuálnych bodov.

"Je veľkým povzbudením a potvrdením kvality práce tímu spravodajstva a publicistiky RTVS, že diváci vnímajú verejnoprávne televízne spravodajstvo dlhodobo ako najobjektívnejšie aj v čase, kedy je RTVS pod veľkým tlakom vládnej koalície. Aj napriek výrokom politikov o neobjektivite a zaujatosti redaktorov a moderátorov spravodajstva RTVS, počet divákov, ktorí označujú naše spravodajstvo ako najobjektívnejšie, kontinuálne rastie. Ide o jasné potvrdenie toho, že si svedomito plníme svoje zákonné povinnosti a napĺňame verejnoprávnu misiu," uviedol generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

V prieskume týkajúcom sa objektívnosti televízneho spravodajstva sa na ďalších miestach umiestnili TA3 s podporou 18,6 percenta respondentov, TV Markíza s 15,1 percenta a TV JOJ s podporou 14,4 percenta.

Agentúra MEDIAN SK realizovala prieskum zameraný na najobjektívnejšie televízne spravodajstvo v slovenských televíziách v období od októbra do decembra 2023. Prieskumu sa zúčastnilo 2 142 respondentov vo veku od 14 do 79 rokov.

O prieskume dôveryhodnosti médií sme hovorili aj v relácii Aktuálne :24:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko