Na hlavný obsah

RTVS má dlhodobo najobjektívnejšie spravodajstvo na Slovensku, vyplýva z prieskumu

Na prvom mieste je už pätnásty raz po sebe.

RTVS má dlhodobo najobjektívnejšie spravodajstvo na Slovensku, vyplýva z prieskumu
Na snímke budovy RTVS v Mlynskej doline. Foto: TASR/Michal Svítok

Televízne spravodajstvo RTVS je už pätnásty raz po sebe najobjektívnejšie na Slovensku. V prieskume agentúry MEDIAN SK označilo spravodajstvo verejnoprávnej televízie za najobjektívnejšie takmer 24,5 percenta opýtaných. Od druhej priečky, na ktorej sa umiestnila televízia TA3, RTVS delilo 4,9 percentuálneho bodu.

„Nestrannosť spravodajstva verejnoprávnej televízie je pre nás jedným z kľúčových pilierov našej práce. Teší ma, že diváci dlhodobo vnímajú spravodajstvo RTVS ako najobjektívnejšie na Slovensku,“ uviedla riaditeľka Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Anna Sámelová.

RTVS svojim divákom ponúka spravodajstvo počas celého dňa na okruhu RTVS :24 alebo v pravidelných spravodajských blokoch na Jednotke. „Veríme, že aj naďalej budeme pre divákov a poslucháčov overeným zdrojom informácií počas celého dňa,“ dodala Sámelová. Zároveň poďakovala svojim kolegom zo sekcie spravodajstva a publicistiky.

V prieskume objektívnosti televízneho spravodajstva sa na ďalších miestach umiestnili TA3 (19,5 percenta), TV Markíza (16,7 percenta) a TV JOJ (13,8 percenta).

Agentúra MEDIAN SK realizovala prieskum zameraný na najobjektívnejšie televízne spravodajstvo v slovenských televíziách v termíne apríl až jún 2023. Prieskumu sa zúčastnilo 2 092 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko