Na hlavný obsah

Policajná akcia zameraná na alkohol za volantom: Hneď v prvých minútach odhalili previnilcov, bol medzi nimi aj vodič autobusu

Niektoré mestá uzavreli.

Policajná akcia zameraná na alkohol za volantom: Hneď v prvých minútach odhalili previnilcov, bol medzi nimi aj vodič autobusu
Ilustračná snímka - policajti sa zamerali na alkohol za volantom. Foto: RTVS

V košickom kraji je na cestách oveľa viac policajtov ako zvyčajne. Začala sa policajná akcia zameraná na alkohol za volantom. Uzavreli niektoré mestá.

Viac podrobností priniesla v Ranných správach RTVS redaktorka Katarína Zakuťanská:

Akcia sa už od 6:00 h ráno konala v mestách Kráľovský Chlmec a Moldava nad Bodvou. „Policajti obsadili skutočne každý jeden výjazd aj vjazd do mesta a tak ani jeden vodič neprejde z mesto alebo do mesta bez toho, aby sa podrobil dychovej skúške,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Previnilcov odhalili už počas prvých minút akcie. „Počas prvých šiestich minút bol v meste Kráľovský Chlmec zastavený vodič, ktorého podrobili dychovej skúške a jeho výsledok bol viac ako jedno promile. Ďalší vodič nafúkal menej ako jedno promile,“ priblížila Ivanová.

V Moldave nad Bodvou policajti dokonca zastavili vodiča autobusu, ktorý nafúkal menej ako jedno promile.

Spomínané dve mestá vybrali náhodne, polícia chce v akciách pokračovať aj v budúcnosti a mestá bude vyberať náhodne. Čoskoro by mali mať policajti k dispozícii aj rýchlotesty na drogy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny