Na hlavný obsah

VIDEO: Švédsky akvapark v Göteborgu zachvátil masívny požiar

Úrady vyzvali obyvateľov, aby nevychádzali von.

V rozostavanom vodnom zábavnom parku v Göteborgu na západe Švédska v pondelok (12. 2.) vznikol mohutný požiar, ktorý zahalil druhé najväčšie švédske mesto hustým čiernym dymom.

Úrady vyzvali obyvateľov zasiahnutej oblasti, aby nevychádzali von, neotvárali dvere a okná a sledovali správy v miestnom rozhlase. Žiadne obete ani zranenia neboli hlásené, informovala agentúra AP.

Polícia uviedla, že kvôli požiaru v akvaparku Oceana evakuovali priľahlý hotel a kancelárie. Explózia, ktorú požiar vyvolal, zničila niekoľko objektov a trosky boli rozmetané po vodných sklzoch a ďalších atrakciách.

Vodný park mal byť podľa pôvodných plánov otvorený v lete tohto roku ako nová súčasť obľúbeného zábavného parku Liseberg v centre Göteborgu.

Po dokončení má park Oceana zahŕňať vnútorné bazény a vodné atrakcie na ploche takmer šesťtisíc metrov štvorcových a vonkajšie bazény a atrakcie na štyritisíc metroch štvorcových. Súčasťou komplexu, ktorý pojme súčasne až 1 750 návštevníkov, má byť tiež reštaurácia a hotel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet