Na hlavný obsah

Za jeden deň vo Viedni zomrelo násilnou smrťou päť žien a dievčat. Na krvavé udalosti reagujú aj politici

Na krv pred nevestincom upozornili okoloidúci.

Za jeden deň vo Viedni zomrelo násilnou smrťou päť žien a dievčat. Na krvavé udalosti reagujú aj politici
Ilustračná snímka rakúskej polície. Foto: Unsplash

Tri zabité ženy našla v piatok (23. 2.) večer polícia v jednom z viedenských nevestincov. V parku neďaleko miesta činu potom zadržala 27-ročného podozrivého, ktorým je podľa médií žiadateľ o azyl z Afganistanu. Ženy zrejme prišli o život po útoku nožom, tiež podozrivý má rezné zranenia, uviedla agentúra APA.

Trojicu mŕtvych žien našla polícia v podniku vo štvrti Brigittenau po 21.00 h po tom, ako okoloidúci upozornili na krvavé stopy pred nevestincom. Zdravotníci privolaní na miesto už ženám nedokázali pomôcť. V nevestinci sa skrývala ďalšia žena, ktorá bola zrejme očitou svedkyňou napadnutá.

Podozrivý bol so zraneniami prevezený do nemocnice, nie je však v nebezpečenstve života. Policajti ho v parku neďaleko miesta činu našli aj vďaka krvavej stope, ktorá tam viedla. Muža má vypočúvať polícia.

V piatok vo Viedni zomrelo násilnou smrťou celkovo päť žien a dievčat. Dve ženy, matka a dcéra, boli v inom prípade nájdené mŕtve vo svojom byte. Podozrivým z vraždy je podľa stranice ÖRF šesťdesiatpäťročný Rakúšan, ktorý bol manželom a otcom obetí. Polícia po ňom pátra.

Na udalosti v sobotu (25. 2.) zareagovali politici. Spolupredsedníčka rakúskej sociálnodemokratickej strany (SPÖ) Eva-Maria Holzleitnerová vyzvala vládu, aby zvolala krízové zasadnutie a pripravila akčný plán proti násiliu na ženách.

Šéf viedenských pravicovo populistických slobodných (FPÖ) Dominik Nepp pripísal vraždy nárastov násilia v rakúskej metropole a vyzval k „nekompromisnej politike vyhosťovania“. Podľa agentúry AFP rakúska vláda v posledných rokoch zvýšila financie pre združenia, ktoré pomáhajú obetiam násilných činov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet