Na hlavný obsah

Polícia začala trestné stíhanie pre zásah na bratislavskej univerzite

Udalosť opísala aj študentka.

Polícia začala trestné stíhanie pre zásah na bratislavskej univerzite
Policajné autá stoja pred budovu Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Foto: RTVS

Bratislavskí policajti zasahovali na Univerzite Komenského. V budove pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu preverovali vyhrážky proti Farmaceutickej fakulte.

Študenti, ktorí čakali na skúšku, povedali, že pred školou zastavil jednu študentku neznámy muž, ktorý sa jej vyhrážal. Polícia skontrolovala priestory a popoludní prevádzku budovy obnovili. Univerzita Komenského potvrdila, že systematicky pripravuje bezpečnostné opatrenia.

„Zamestnankyne nám prišli pred 9.00 h povedať, či by sme nechceli ísť radšej von. Najprv sme si povedali ‚prečo by sme mali‘ – nekonkretizovali, že prečo. Potom povedali ‚radšej choďte von‘, tak sme zistili, že niečo nebude dobre. Keď sme vyšli z budovy, tak sme videli desať policajtov, približne tri-štyri policajné autá tu už boli. Dali nám informácie, že do 12.00 h sa pri budove alebo v nej nemali zdržiavať,“ povedala pre RTVS jedna zo študentiek.

Zásahu polície v jednej z budov Univerzity Komenského v Bratislave sa venovala aj redakcia Správ RTVS:

Polícia neskôr informovala, že začala trestné stíhanie za šírenie poplašnej správy. „Vo vyšetrovaní naďalej pokračujeme, bližšie informácie poskytneme, hneď ako to procesná situácia umožní,“ oznámila polícia na sociálnej sieti.

,,Od decembra pripravujeme audit existujúcich bezpečnostných opatrení a postupov. Najprv v rámci budovy na Šafárikovom námestí a následne sa budú zistenia a prijaté opatrenia implementovať aj na ďalšie fakulty,“ uviedla v stanovisku univerzita.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny