Na hlavný obsah

Poznáme štvrťfinálové dvojice Európskej ligy: Kat Slavie vo veľkom derby proti vlaňajšiemu finalistovi

Prvé štvrťfinálové duely sa odohrajú vo štvrtok 11. apríla.

Poznáme štvrťfinálové dvojice Európskej ligy: Kat Slavie vo veľkom derby proti vlaňajšiemu finalistovi
Na snímke pohárová trofej pre víťaza Európskej ligy. Foto: TASR/AP

Osemfinálový premožiteľ Sparty Praha FC Liverpool sa vo štvrťfinále Európskej ligy stretne s talianskou Atlantou. Kat Slavie Praha AC Miláno nastúpi vo veľkom talianskom derby proti vlaňajšiemu neúspešnému finalistovi AS Rím.

Lídra nemeckej Bundesligy Bayer Leverkusen čaká West Ham United, ktorý vlani ovládol Európsku konferenčnú ligu. Štvrtú dvojičku tvorí  Benfica Lisabon a  Olympique Marseille. Rozhodol o tom piatkový (15. 3.) žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Najpočetnejšie zastúpenie má vo štvrťfinále druhej najprestížnejšej európskej futbalovej súťaže taliansky futbal, ktorý reprezentujú až tri kluby. Dvoch zástupcov má Anglicko, po jednom Portugalsko, Nemecko a Francúzsko.

Prvé štvrťfinálové duely sa odohrajú vo štvrtok 11. apríla, odvety o týždeň neskôr, teda 18. apríla. Prvé semifinálové zápasy sú naplánované na štvrtok 2. mája a odvety sa odohrajú tradične o sedem dní neskôr (9. mája). Víťaza tohtoročnej edície spoznáme na trávniku v írskej Dublin Arene v stredu 22. mája.

Oproti predchádzajúcim žrebom sa už mužstvá nedelili na nasadené a nenasadené. Stretnúť sa tak mohol každý s každým, dokonca aj celky z rovnakých krajín. Tímy zároveň spoznali aj svojich prípadných semifinálových protivníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport