Na hlavný obsah

Liga majstrov: Vo štvrťfinále sa stretnú víťazi posledných dvoch ročníkov, PSG proti Barcelone

Prvé zápasy štvrťfinále sú na programe 9. a 10. apríla.

Liga majstrov: Vo štvrťfinále sa stretnú víťazi posledných dvoch ročníkov, PSG proti Barcelone
Na snímke trofej pre víťaza Ligy masjtrov. Foto: TASR

Minuloročný víťaz futbalovej Ligy majstrov Manchester City sa vo štvrťfinále stretne s Realom Madrid, ktorý dokázal v prestížnej súťaži triumfovať už štrnásťkrát. Francúzsky zástupca Paríž St. Germain, ktorého dres oblieka aj momentálne doliečujúci sa Slovák Milan Škriniar, si zmeria sily s FC Barcelona.

Londýnsky Arsenal čaká Bayern Mníchov, ďalšiu štvrťfinálovú dvojičku tvorí Atletico Madrid a Borussia Dortmund. Rozhodol o tom piatkový (15. 3.) žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Najpočetnejšie zastúpenie malo Španielsko

Až troch zástupcov malo v osudí Španielsko, dvoch Anglicko a Nemecko, jedného Francúzsko. Real sa s Manchestrom City stretne po necelom roku. Vlani uspel v semifinále anglický tím po výsledkoch 1:1 (vonku) a 4:0 (doma) a napokon dokráčal až k zisku cennej trofeje. Aj teraz začnú „Citizens“ na San Bernabeu, v odvete budú mať výhodu domáceho prostredia.

Bayern Mníchov, ktorý vyhral EPM a LM celkovo šesťkrát, bude čeliť súčasnému lídrovi anglickej ligy Arsenalu. „Kanonieri“ sa medzi najlepších osem tímov LM prebojovali až po jedenástkovom rozstrele s FC Porto, Bavori vyradili vďaka zvládnutej domácej odvete Lazio Rím. Atletico Madrid, ktoré eliminovalo finalistu uplynulého ročníka súťaže milánsky Inter, nastúpi proti Dortmundu. Borussia prešla v osemfinále cez PSV Eindhoven.

Žreb zároveň určil aj prípadné semifinálové dvojice. Postupujúci z dua Atlético Madrid, Borussia Dortmund sa v semifinále stretne s lepším zo súboja Paríž St. Germain – FC Barcelona.

Druhú semifinálová dvojička vzíde zo súboja medzi Arsenal FC – FC Bayern Mníchov a Real Madrid – Manchester City.

Prvé zápasy štvrťfinále sú na programe 9. a 10. apríla. Odvetné stretnutia sa odohrajú o týždeň neskôr, teda 16. a 17. apríla. Prvé semifinálové zápolenia sa odohrajú 30. apríla a 1. mája, odvety opäť o sedem dní neskôr (7. a 8. apríla). Víťaza najprestížnejšej európskej futbalovej súťaže spoznáme v sobotu 1. júna v anglickom Wembley.

Oproti predchádzajúcim žrebom sa už mužstvá nedelili na nasadené a nenasadené. Stretnúť sa tak mohol každý s každým, dokonca aj celky z rovnakých krajín. Tímy zároveň spoznali aj svojich prípadných semifinálových protivníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport