Na hlavný obsah

M. Kočner a P. Rusko sa opäť pokúšajú dokázať svoju nevinu, podali dovolanie v kauze zmeniek

Obaja si za mrežami odpykávajú 19-ročné tresty.

M. Kočner a P. Rusko sa opäť pokúšajú dokázať svoju nevinu, podali dovolanie v kauze zmeniek
Na snímke zľava P. Rusko a Marian Kočner. Foto: TASR/Jaroslav Novák, Ondrej Hercegh, koláž RTVS

Marian Kočner a Pavol Rusko, ktorí si za mrežami odpykávajú 19-ročné tresty za falšovanie zmeniek voči televízii Markíza, podali po vyše troch rokoch od verdiktu v tejto kauze dovolanie a opäť sa pokúšajú dokázať svoju nevinu.

Informáciu pre portál Aktuality.sk potvrdil okrem Špecializovaného trestného súdu aj advokát bývalého riaditeľa spomínanej televízie Pavla Ruska Marek Para. K jeho obsahu sa však odmietol bližšie vyjadriť, píše web.

„Máme v pláne našu argumentáciu ešte (bez rozširovania dovolacích dôvodov) rozvíjať, nakoľko sme si k tomu vytvorili podmienky, avšak rozhodne nemáme záujem našu obhajobnú stratégiu zdieľať s médiami,“ reagoval Para pre Aktuality.sk.

Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v prípade falšovania zmeniek vo februári roku 2020 uznal za vinných Mariana Kočnera i exriaditeľa Markízy Pavla Ruska.

Obom vymeral tresty vo výške 19 rokov väzenia a Kočner tiež dostal finančný trest vo výške 10-tisíc eur.

Súd tak uznal argumenty obžaloby, že zmenky za 69 miliónov eur, ktorých vyplatenia sa na súde domáhal Kočner voči Ruskovi a spoločnosti Markíza Slovakia, nepochádzajú z roku 2000 a boli teda sfalšované.

Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Najvyšší súd SR 12. januára 2021 potvrdil rozhodnutie prvostupňového súdu

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko