Na hlavný obsah

Na Spiši úraduje falošný mestský policajt. Od vodičov pýta peniaze za porušovanie predpisov

Ozajstní policajti upozorňujú, že pri práci postupujú úplne inak.

Na Spiši úraduje falošný mestský policajt. Od vodičov pýta peniaze za porušovanie predpisov
Auto mestskej polície v Spišskej Novej Vsi. Foto: RTVS

Mestská polícia v Spišskej Novej Vsi ľudí varuje pred novým druhom podvodníkov. Na Spiši sa objavil prípad falošného mestského policajta. Ten chcel od vodičov vylákať peniaze za dopravný priestupok, ktorého sa mali dopustiť.

Pred niekoľkými dňami anonym nechal za stieračom áut lístky s informáciou, že sa vodič dopustil protizákonnej činnosti.

„Za čo mu mestská polícia ukladá blokovú pokutu v danej výške. Tú treba uhradiť na číslo účtu, ktoré tam autor uviedol,“ priblížil náčelník mestskej polície v Spišskej Novej Vsi Ľubomír Chroust.

Mestskí policajti ľudí dôrazne upozorňujú, aby peniaze za pokuty v žiadnom prípade nikdy na číslo účtu neposielali. Takýto spôsob uhrádzania pokút totiž nepraktizujú. Riešia to úplne inak.

Ako postupujú mestskí policajti, sa dozviete v reportáži redaktorky Marie Balážovej Melníkovej zo Správ RTVS z regiónov:

„Uložením pokuty na mieste, formou šeku na pokutu nezaplatenou na mieste alebo predvolaním vodiča na mestskú políciu. Vec sa môže postúpiť aj na dopravný inšpektorát,“ vysvetlil náčelník Chroust.

“Odporúčam ľuďom, aby neplatili takéto pokuty na rôzne účty. Postup mestského policajta je ten, že za predné sklo, keď tam vodič nie je, založí výzvu, aby sa dostavil v určitom čase a mieste na mestskú políciu. Tam sa následne tento priestupok dorieši,“ uviedol prezident Združenia náčelníkov obecných a mestských polícii SR Ján Andrejko.

Aj tento príklad ukazuje, že vynaliezavosť zlodejov nemá hraníc. Polícia žiada verejnosť, aby ju v prípade nálezu podobných letákov kontaktovala.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny