Na hlavný obsah

NHL: Bedard naštartoval obrat Chicaga, Calgary bez Pospíšila s prehrou

Pospíšil si odpykal posledný duel z trojzápasového dištancu.

NHL: Bedard naštartoval obrat Chicaga, Calgary bez Pospíšila s prehrou
Na snímke Connor Bedard a center Arizony Logan Cooley. Foto: SITA/AP

Hokejisti Chicaga Blackhawks zvíťazili v noci na pondelok v zámorskej NHL nad Arizonou Coyotes 7:4. Colin Blackwell strelil svoj prvý hetrik v kariére a Connor Bedard pridal dva góly a asistenciu.

Calgary naďalej bez suspendovaného Martina Pospíšila prehralo na ľade Caroliny vysoko 2:7. Edmontonu zvíťazil na ľade Pittsburghu 4:0. Dvoma gólmi prispel k triumfu Oilers Darnell Nurse, Connor McDavid mal bilanciu 1+2.

Ďalšia prehra skomplikovala šancu Penguins na postup do play off

Penguins zaznamenal siedmu prehru z uplynulých ôsmich stretnutí a výrazne si komplikujú šance na postup do play off. „Olejárov“ podržal 41 zákrokmi brankár Calvin Pickard, ktorý musel 76 sekúnd pred koncom prostrednej časti hry odísť po kontakte s domácim útočníkom Bryanom Rustom.

V bránke ho nahradil Stuart Skinner, no od úvodu tretieho dejstva sa Pickard vrátil späť. Kapitán McDavid má na konte už 103 bodov, z čoho 32 nazbieral v predošlých 15 dueloch.

Edmonton má za sebou sériu štyroch stretnutí na ľade súperov v priebehu piatich dní. Tím z Alberty v nich získal do tabuľky Západnej konferencie päť bodov a patrí mu piata priečka.

„V poslednom čase sme hrali veľa zápasov vonku, samozrejme, nie je to ospravedlnenie. Šesť zápasov z deviatich s cestovaním z pobrežia na pobrežie, to bola drina. Doma si trochu oddýchneme,“ uviedol McDavid pre oficiálnu webovú stránku nhl.com.

Pospíšil si odpykal trojzápasový dištanc

Carolinu potiahli za víťazstvom gólom a dvoma asistenciami Sebastian Aho a Andrej Svečnikov. Hurricanes vyhrali tretí duel po sebe a posunuli sa na štvrtú priečku na východe.

„Bol to jeden z tých zápasov, z ktorých si veľa vziať nemôžete. Nebolo to z našej strany dobré, zle sme korčuľovali,“ povedal tréner Calgary Ryan Huska.

Domáci prestrieľali hostí v pomere 40:20 a už na začiatku druhej tretiny viedli 4:0 po góloch Jordana Martinooka, Aha, Jalena Chatfielda a Svečnikova. Kontaktný presný zásah za hostí zaznamenal v 25. minúte Dryden Hunt, no do prestávky zabezpečili Brent Burns a Seth Jarvis päťgólový náskok pre Hurricanes. Slovenský krídelník Martin Pospíšil si odpykal posledný duel z trojzápasového dištancu.

Minnesota uspela doma nad Nashvillom 4:3 po predĺžení. Tréner Wild John Hynes stiahol brankára Marca-Andreho Fleuryho v čase 3:30 v predĺžení a poslal na ľad štvrtého hráča. Jeho tím tak mal výhodu 4 proti 3 a využil ju už po 20 sekundách, keď rozhodol Matt Boldy.

„Potrebovali sme tieto body. Cítili sme, že sme to mali v predĺžení dobre zorganizované, hráči vedeli, o čo ide. Keď postavíte na ľad štyroch hráčov, dáva vám to veľkú šancu streliť víťazný gól, čo sa aj podarilo,“ poznamenal Hynes. Pre Nashville to bola len druhá prehra v uplynulých 12 dueloch a obe prišli až po predĺžení.

Bedard naštartoval obrat Chicaga

Chicago prehrávalo s Arizonou na domácom ľade 0:2 po presných zásahoch Claytona Kellera. Obrat naštartoval v 26. minúte Bedard. Osemnásťročný center elitného útoku „jastrabov“ sa v priebehu druhej časti presadil strelecky ešte raz, keď poslal Chicago do vedenia 3:2.

Následne dokázal reagovať hosťujúci Dylan Guenther, no v závere druhej tretiny preukázal Bedard svoj prehľad v útočnom pásme a v početnej výhode našiel krížnou prihrávkou Tylera Johnsona – 4:3.

V záverečnej dvadsaťminútovke skompletizoval hetrik Blackwell a Blackhawks ukončili päťzápasovú sériu prehier na vlastnom ľade. „Predviedli sme veľa odhodlania a ukázali sme dobrú odolnosť ako tím,“ vyjadril sa kouč Chicaga Luke Richardson.

Anaheim prehral doma s New Yorkom Islanders vysoko 1:6. Gól a asistenciu zaznamenali Bo Horvat i Brock Nelson a hosťom pomohli ku šiestej výhre v sérii. Najviac počas duelu zaujal tretí gólový moment hostí, keď sa zdalo, že Matthew Barzal stratil puk pri mantineli, no na malom priestore ho dokázal šikovne prestrčiť na svojich spoluhráčov.

Horvat si vymenil puk s Nelsonom a ten strelou prekonal Lukáša Dostála. Islanders sa posunuli na ôsme miesto v tabuľke Východnej konferencie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport